back to top
2024. május 18. 16:01

KezdőlapF1Visszatér Lewis Hamilton barátja és korábbi jobbkeze

Visszatér Lewis Hamilton barátja és korábbi jobbkeze

-

Miután 2021-ben, az igencsak későre halasztott, csupán egy évre szóló szerződéshosszabbítása után homályos körülmények között szakított vele, a korábbi brit Forma–3-as bajnok Marc Hynes a The Telegraph beszámolója szerint visszatért Lewis Hamilton mellé, és a folyatásban ismét barátjaként és a hétszeres világbajnok belső körének tagjaként segíti a Mercedes versenyzőjét.

Hynes azóta ismeri Hamiltont, hogy fiatal korukban együtt versenyeztek. 2016-ban kezdtek együtt dolgozni, közös éveik során Hynes pedig Hamilton jobbkezévé és Project 44 nevű menedzsmentcégének vezetőjévé vált. Noha a 2021 eleji különválás váratlan volt, de baráti módon zajlott, Hynes pedig hivatalosan azért ment el, hogy saját üzletére koncentráljon. Ugyanakkor olyan hangok is kiszűrődtek, melyek szerint nem volt elégedett azzal, ahogyan a Hamilton és a Mercedes közötti szerződéshosszabbítási tárgyalások zajlottak, azokat ugyanis Hamilton teljesen egyedül intézte.

Hynes távozása után Hamilton csapatába érkezett Penni Thow, egy kanadai menedzser, akinek Copper nevű cégével közösen a hétszeres világbajnok olyan projekteket hajtott végre, mint a Plus 44 nevű márka elindítása, az Almave alkoholmentes tequila piacra dobása, két projekt az Applet TV+-al, valamint a jelenleg is forgó F1-es film Brad Pitt főszereplésével.

Embed from Getty Images

Hamilton és Hynes a 2020-as Török Nagydíjon, amelyen a Mercedes pilótája bebiztosította hetedik világbajnoki címét 

A Copperrel a szerződés a tavalyi év végén lejért, a Telegraph szerint ugyanakkor Hamilton néhány projekten továbbra is együtt fog dolgozni Thow-val, Hynes tehát nem a korábbi szerepkörébe tér vissza, hanem „kizárólag a versenyzéssel kapcsolatos tevékenységekre koncentrál majd”, ami azt jelenti, hogy a versenyekre is elkíséri a Mercedes veteránját.

„A Penni Thow Copper nevű cége és Lewis Hamilton közötti menedzsment-megállapodás 2023 decemberében, az előre meghatározott időtartam lejárta után véget ért. A megállapodás ideje alatt Penni és a csapata támogatták Lewis vállalkozói vízióit és közösen számos izgalmas vállalkozást indítottak el. És míg a menedzsment-megállapodás véget ért, a Copper továbbra is együtt fog dolgozni Lewis-al néhány közös projekten, hogy biztosítsa a folytonos fejlődést és sikert” – mondta Hamilton egyik szóvivője a Telegraph-nak.

„Az elkövetkező hónapok során Lewis bővíteni fogja a Project 44 nevű cégét, amelyet 2014-ben állított fel, és izgalmas kinevezéseket és bejelentéseket fog tenni, ahogy egyre nagyobbá teszi a vállalkozását és befektetéseit. Lewis már várja az új Forma–1-es szezon kezdetét, és Marc Hynes-al, régi barátjával és korábbi kollégájával fog dolgozni, aki tapasztalatával fogja segíteni Lewist a pályán. Marc kizárólag a versenyzéssel kapcsolatos tevékenységekre koncentrál majd, és támogatja Lewis elkötelezettségét, hogy visszatérjen a csúcsra.”

Hamilton váratlanul szakított az egyik legfontosabb nővel az életében

Friss