2024. április 30. 00:55

KezdőlapF1Az idén érkezhet az Ayrton Senna-sorozat, videón a forgatás

Az idén érkezhet az Ayrton Senna-sorozat, videón a forgatás

-

Nemsokára debütál a Netflix Drive to Survive (Hajsza a győzelemért) című sorozatának aktuális évada, de nem ez lesz az egyetlen F1-es témájú alkotás a streaming-szolgáltató kínálatában az idén.

A Senna című dokumentumfilm után hamarosan újabb, a háromszoros világbajnok pályafutásáról szóló alkotás készül el, hiszen az idén érkezik a Netflix kínálatába a Senna című minisorozat. Az 1994. május 1-jén tragikus hirtelenséggel elhunyt brazil legenda életét és karrierjét bemutató mű a Netflix szerint „a legambiciózusabb sorozat, ami valaha Latin-Amerikában készült”, így aztán már most hatalmas várakozás előzi meg. A forgatást már befejezték, de az utómunkálatok még zajlanak, addig is pedig a whats-on-netflix.com gyűjtött össze minden lényeges információt a produkcióról.

Az életrajzi sorozat a tragikus sorsú versenyző életét és pályafutását mutatja be színészekkel, tehát ez nem dokumentumfilm lesz. „Sok bálványom volt a sportban, de csak egy hősöm, Senna – nyilatkozta a sorozatot rendezője, a brazil származású Vicente Amorim. – Néztem a versenyeit, szurkoltam neki, inspirálódtam általa, és sírtam aznap, amikor meghalt. Senna nemzetközi hős volt, és a Netflix által egy róla szóló sorozatnak globális elérése lesz. Nemzetközi sorozat lesz, amelyek brazilok készítenek és rendeznek, és amely megindítja majd a hazai nézőket és világszerte elmeséli Senna fantasztikus történetét az új és régi közönségnek egyaránt.”

Ayrton Senna, Netflix-sorozat
Pillanatkép a sorozatból / Fotó: Senna – Netflix

„A tettek és érzelmek határozták meg, hogy ki volt Senna, és hogy milyen lesz ez a sorozat. Belehelyezzük majd a nézőket Senna mellé minden egyes versenyautó ülésébe, amelyet vezetett, és megpróbáljuk megmutatni a zsenijét, miközben arra törekszünk, hogy megértsük az embert, ablakot nyissunk a magánéletére, a kihívásaira és az elképesztően sikeres karrierjére egy olyan sportágban, amely tipikusan nem az Európán kívüliekre épült.”

A történet kiindulópontja a főhős 1981-es Angliába költözése lesz, innen követhetjük majd végig az életét és a pályafutását egészen addig a bizonyos 30 évvel ezelőtti imolai napig. A Toleman, a McLaren és a Williams egykori F1-es pilótáját Gabriel Leone, egy 30 esztendős brazil színész játssza, aki korábban „óriási felelősségnek és nagy megtiszteltetésnek” nevezte, valamint „karrierje egyik legnagyszerűbb szerepének” titulálta a felkérést.

Sennát kifütyülték, majd letörölte a mosolyt Prost és a tifosi arcáról – szenzációs felvétel 1990-ből (videó)

Természetesen a brazil versenyző családja, barátai és versenytársai is megjelennek majd, Charlie Hamblett játssza például a szintén Forma–1-ig jutó, a Forma–3-ban Sennával bajnoki címért ádáz csatát vívó Martin Brundle-t, míg Alice Wegmannra a későbbi háromszoros világbajnok első feleségének, Liliane Vasconcellos Souza-nak a szerepe jutott. A 34 évesen elhunyt legenda örökségét a mai napig aktívan ápoló nővért, Viviane Sennát Camila Márdila személyesíti meg.

A nyolc részesre tervezett sorozat végül 6 epizódból áll majd, amelyek egyenként nagyjából 60 percesek lesznek. A sorozat eredeti nyelve vegyes lesz, a szereplők portugálul és angolul is megszólalnak majd. A forgatások főként Brazíliában és Argentínában zajlottak, de a megerősített helyszínek között szerepel Uruguay és Írország is, míg vélhetően több, Senna Forma–1-es pályafutását meghatározó versenypályára is ellátogatott a stáb.

Gabriel Leone, Ayrton Senna
Gabriel Leone / Fotó: Raquel Espírito Santo / Netflix

Pontos megjelenési dátum még nincs, de várhatóan legkorábban 2024 harmadik negyedévében debütálhat a sorozat, de az is lehet, hogy a bemutató átcsúszik a negyedi negyedévre, azaz leghamarabb októberben érkezhet.

Az alábbi videón az argentínai Balcarce-ban található Juan Manuel Fangio-versenypályán forgatott jelenet látható, amelyben Senna egyik Forma–3-as kiesése és az őt szidalmazó brit drukkerek láthatók:

Friss