2024. május 03. 06:37

KezdőlapF1Komolynak tűnik Horner zaklatási ügye, a Red Bull a lemondást tanácsolta neki

Komolynak tűnik Horner zaklatási ügye, a Red Bull a lemondást tanácsolta neki

-

Sokkal komolyabbnak tűnik Christian Horner, a Red Bull csapatfőnökének zaklatási ügye, mint az elsőre tűnt. 

Hogy az Andretti elutasítása és Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződése után a csapatbemutatókig és az előszezoni tesztelésig se legyen eseménytelen a február, arról Christian Horner és a Red Bull gondoskodott, utóbbi (a Red Bull vállat, azaz nem az F1-es istálló) ugyanis független vizsgálatot kezdeményezett a csapatvezetővel szemben.

„Miután a vállalat tudomására jutott egy bizonyos vád, független vizsgálatot indítottunk. A jelenleg is zajló folyamatot egy külsős, erre szakosodott ügyvéd végzi. A vállalat rendkívül komolyan veszi ezeket az ügyeket, a vizsgálatot pedig igyekszünk a lehető leggyorsabban lezárni. Nem lenne illő most ennél többet mondani” – kommentálta a Red Bull az eseményeket, amelyekről azóta több hír is napvilágot látott.

A Motorsport-Total.com szerint az F1-es csapat egyik női alkalmazottjával szembeni állítólagos helytelen viselkedés ténye múlt héten került napirendre, erről pedig állítólag terhelő bizonyítékokat tartalmazó dosszié is a Red Bull birtokába került. Az F1-es csapatot tulajdonló Red Bull GmBH vezetői ezt követően azt tanácsolták Hornernek, hogy mondjon le a csapatfőnöki pozícióról, ő azonban ezt nem tette meg, helyette tagadja az ellene felhozott vádakat.

A Motorsport-Total.com hozzáteszi, hogy több részlet is ismert a szerkesztősége számára, de ezeket az érintettek védelme érdekében nem hozzák nyilvánosságra. Emellett megkeresték Helmut Markót, a Red Bull tanácsadóját is, aki telefonban szűkszavúan csak annyit közölt, hogy semmit nem mond az ügyben.

A szaklap szerint jelenleg az történik, hogy a Red Bull megvizsgálja a birtokában levő, terhelő bizonyítékokat tartalmazó mappát, majd a menedzsment legmagasabb szintjén megvitatják a következő lépéseket és lehetséges következményeket, miközben természetesen az ártatlanság vélelme továbbra is megilleti a csapatfőnököt.

A Bild eközben arról ír, hogy a vizsgálat már hetek óta folyamatban van, a tárgya pedig az, hogy Horner helytelen képeket küldött az egyik női alkalmazottnak.

Cikkünket frissítjük!

Friss