2024. április 28. 23:31

KezdőlapF1Szokatlan külsővel érkezett meg a fura nevű F1-es csapat autója

Szokatlan külsővel érkezett meg a fura nevű F1-es csapat autója

-

Noha a szalagcímeket teljes mértékben Christian Horner botránya uralta a minap a Forma–1-ben, közben folytatódott az autó-, illetve festésbemutatók sora. A mezőnyben másodikként ugyanis az idei évtől Stake F1 Team néven szereplő Sauber is leleplezte idei versenygépét, míg a Williams csak az FW46-os festését mutatta meg.

A Sauber az Alfa Romeo kiszállásával teljes mértékben szakított az eddigi színsémával, és ahogyan az várható volt, már a zöld szín dominál mind az autón, mind a versenyzők overáljain. Hogy a súlycsökkentés továbbra is kiemelt helyet foglal el a hinwili gárda szempontjai között, azt a zöld-fekete autón látható rengeteg csupasz karbon mutatja.

A hagyományokat követve C44-es kódjelű konstrukció a Haas VF-24-es után az idei második leleplezett 2024-es autó, de azért arra ne vegyünk mérget, hogy a bahreini teszten, illetve majd a szezon rajtjánál is ugyanígy fog kinézni.

Világoszöld autó érkezett az idei F1-es mezőnybe

Ami a Williams-t illeti, ők csak csapatbemutatót tartottak, azaz a tavalyi autón mutatták meg az idei festést, ami lényegét tekintve ugyanolyan, mint a tavalyi (a versenyzők overálja viszont kék helyett az idén fehér lesz). Az oldalszekrényeken viszont ott virít a Komatsu-felirat, amely nem a Haas újdonsült csapatfőnökére (Komacu Ajaó), hanem a Williamsszel annak sikerkorszakában már partnerségre lépő japán vállalatra utal.

A másfeledik autóbemutató: felfedte új külsejét a Williams

Friss