back to top
2024. május 06. 17:29

KezdőlapF1Elsőre bruttó 8 órán át faggatták Hornert – elhúzódhat a döntés a...

Elsőre bruttó 8 órán át faggatták Hornert – elhúzódhat a döntés a Red Bull-csapatfőnök sorsáról

-

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke túl van első meghallgatási napján, amely során először kellett felelnie az ellene felhozott vádakra.

Lezárult az első meghallgatási nap a Horner-botrányban, amely során Craig Slater, a Sky Sports F1-es riporterének beszámolója alapján a Red Bull által felbérelt független ügyvéd több mint 8 órán át interjúztatta Christian Hornert. Az energiaitalos istálló csapatfőnökét egy női alkalmazott vádolta meg azzal, hogy Slater szerint „irányító és kényszerítő” magatartást tanúsított vele szemben. A vádakra reagálva a Red Bull osztrák anyacége vizsgálatot indított az 50 esztendős csapatfőnök ellen, akit a mai napon, London belvárosában – azaz nem a Red Bull Racing Milton Keynes-ben levő főhadiszállásán – hallgattak meg először.

A meghallgatás délelőtt 10 órakor kezdődött és este 6 kor ért véget, azaz bruttó 8 órán át (nyilván volt ebédszünet és egyéb szünetek) tartott. Slater szavaiból az derült ki, hogy még azt sem lehet kijelenteni, hogy Horner ezzel végzett, azaz lezárult a meghallgatása. Emellett a Sky Sports riportere elmondta, az ügyvéd nem igazodik az F1-es menetrendhez, tehát nem igyekszik lezárni az ügyet a bikás csapat idei autójának február 15-i bemutatójáig, ezért könnyen elképzelhető akár az is, hogy még heteken át, akár a bahreini előszezoni tesztekig, sőt, az idei szezon rajtjáig sem kerül pont a végére.

Verstappenék is Horner bukását akarják? – újabb részletek a Red Bull csapatfőnökének ügyéről

A Red Bull eddig egyetlen alkalommal nyilvánult meg az ügyben, amikor annak kirobbanásakor a következő közleményt juttatatta el a holland De Telegraafhoz:

„Miután a vállalat tudomására jutott egy bizonyos vád, független vizsgálatot indítottunk. A jelenleg is zajló folyamatot egy külsős, erre szakosodott ügyvéd végzi. A vállalat rendkívül komolyan veszi ezeket az ügyeket, a vizsgálatot pedig igyekszünk a lehető leggyorsabban lezárni. Nem lenne illő most ennél többet mondani.”

Ezen kívül Christian Horner is csak a holland lapnak szólalt meg, és szűkszavúan annyit mondott, hogy teljes mértékben visszautasítja a vádakat (ezen kívül sajtóhírek szerint megtette ezt az F1-es bizottság hétfői ülésén, a rivális csapatok csapatfőnökeinek, illetve Stefano Domenicalinak a jelenlétében is). Azóta nyilvánvalóvá vált, hogy bár sajtóhírek szerint a Red Bull a lemondást tanácsolta neki, Horner inkább azt az utat választotta, hogy ügyvédei segítségével próbálja meg tisztázni a hírnevét.

A Red Bull hamarosan széteshet, a Mercedes viszont bebiztosította magát Hamilton ellen

Friss