2024. április 29. 16:38

KezdőlapF1Verstappenék is Horner bukását akarják? – újabb részletek a Red Bull csapatfőnökének...

Verstappenék is Horner bukását akarják? – újabb részletek a Red Bull csapatfőnökének ügyéről

-

Újabb részletek szivárogtak ki Christian Horner, a Red Bull csapatfőnökének két nappal ezelőtt kirobbant botrányáról. Mint ismert, az 50 esztendős vezetőt egy Red Bull-alkalmazott vádolta meg azzal, hogy helytelenül viselkedett vele, aminek hatására az energiaital-gyártó ausztriai anyacége független ügyvéd bevonásával vizsgálatot kezdeményezett Horner ellen.

A bikások F1-es csapatát 2005 óta irányító szakembert ezen a héten pénteken fogják meghallgatni a Red Bull Racing Miltony Keynes-ben található főhadiszállásán, míg a német Motorsport-Total.com értesülései szerint más alkalmazottakat már kikérdeztek. A szaklap szerint továbbra sem lehet tudni, hogy pontosan mit csinált Horner – az AP információi szerint nem szexuális jellegű visszaélés történt, hanem a csapatfőnök agresszív menedzsment-stílusa volt a probléma –, de egy biztos: az egyik olyan alkalmazott nyújtott be panaszt, aki szorosan együtt dolgozott vele.

Hamarosan eldőlhet Christian Horner sorsa a Red Bullnál, már jelölt is van a helyére

A Motorsport-Total szerint csapatfőnök jövője nem fog eldőlni pénteken, és valószínűbb, hogy a meghallgatáson elhangzottakat előbb mélyrehatóan kiértékelik. Azt is megerősítették, hogy információik szerint „a Red Bull kísérletet tett arra, hogy a színfalak mögött rendezze az ügyet anélkül, hogy bármelyik fél súlyos arcvesztést szenvedne el. Végül Hornernek azt tanácsolták, hogy mondjon le, hogy így elkerülje a túlzott médiafigyelmet és a személye elleni nyilvános támadásokat.”

Horner azonban visszautasította ezt és most saját ügyvédeivel száll szembe a vádakkal. Azokkal a vádakkal, amelyeket először a holland De Telegraaf és annak Verstappen-családdal jó viszonyt ápoló újságírója, Erik van Haren hozott nyilvánosságra. Mindez a Motorsport-Total szerint pedig igencsak fontos részlet. „Valószínűleg nem véletlen, hogy a sztorit először egy holland lap hozta le. Forma–1-es körökben arról suttognak, hogy a Horner és Jos Verstappen közötti személyes kapcsolat csúnyán megromlott, Max Verstappen pedig az apjához és Helmut Markóhoz lojális” – írják.

Christian Horner, Bernie Ecclestone
Ecclestone is Horner mellett áll / Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A vádakat „kategorikusan” visszautasító, azokkal saját ügyvédein keresztül szembeszálló Christian Hornert eközben a német lap szerint az F1 korábbi ügyvezető igazgatója, Bernie Ecclestone is segíti, próbálva nyugtatni őt, miközben a csapatfőnök továbbra is elutasítja az önkéntes lemondást. Mindez persze nem véletlen, Horner és Ecclestone jó kapcsolata közismert, a csapatfőnök például az F1 korábbi vezérének tanúja volt annak 2012-ben megtartott harmadik esküvőjén.

A cikket jegyző Christian Nimmervoll arról is írt, hogy Helmut Marko továbbra sem hajlandó neki a telefonban semmit sem mondani az ügyről, de amikor arról kérdezte a 80 esztendős tanácsadót, hogy ő áll-e Horner lejáratása mögött, Marko azt felelte: „Horner remek munkát végzett az évek során.”

Most akkor mivel vádolják valójában Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét?

Friss