2024. május 03. 11:44

KezdőlapF1Most akkor mivel vádolják valójában Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét?

Most akkor mivel vádolják valójában Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét?

-

Ahány újság, annyiféle változat látott már napvilágot arról, hogy mivel vádolják Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét.

A Red Bullhoz közel álló német és osztrák lapok nagyon úgy tálalják a Christian Horner, az energiaital-gyártó F1-es csapatfőnökének ügyét, hogy ezzel gyakorlatilag véget ért az 50 esztendős szakember 2005 óta tartó regnálása az istállónál. Hogy mi lesz az F1 legrégebb óta pozícióban levő csapatfőnökének sorsa, azt az ezen a héten pénteken esedékes meghallgatás döntheti el, a Sky Sports értesülései szerint a vizsgálat lezárultáig ugyanis Horner marad a helyén.

Hamarosan eldőlhet Christian Horner sorsa a Red Bullnál, már jelölt is van a helyére

Azé a vizsgálaté, amelyet a Red Bull ausztriai anyacége kezdeményezett egy független ügyvéd bevonásával, miután valaki megvádolta a szakembert. Ám hogy mivel, azt továbbra sem tudjuk, a szexuális zaklatás vagy ezzel kapcsolatos helytelen viselkedés ugyanis továbbra is csak sajtóhír. A Bild egyenesen azt írta, hogy Horner illetlen képeket küldött egy női alkalmazottnak, ezután az AP azonban arról számolt be, hogy a csapatfőnök „agresszív menedzsment-stílusa” miatt panaszolta be őt valaki.

Jelenleg azonban egyik állítást sem erősítette meg vagy cáfolta a Red Bull, amelynek eddigi egyetlen megnyilatkozása az ügyben a De Telegraafnak eljuttatott közlemény: „Miután a vállalat tudomására jutott egy bizonyos vád, független vizsgálatot indítottunk. A jelenleg is zajló folyamatot egy külsős, erre szakosodott ügyvéd végzi. A vállalat rendkívül komolyan veszi ezeket az ügyeket, a vizsgálatot pedig igyekszünk a lehető leggyorsabban lezárni. Nem lenne illő most ennél többet mondani.”

Ezen kívül Horner szintén a holland lapnak beszélt csak, de ő is csak annyit mondott, hogy minden vádat visszautasít.

Christian Horner, Olasz Nagydíj
Vajon látjuk még Hornert a Red Bull csapatfőnökeként / Fotó: Bertusz Dávid/TRP Media

Jelenleg tehát annyi a bizonyos, hogy panasz érkezett a csapatfőnökre egy női alkalmazottal szembeni helytelen viselkedés miatt. Hogy pontosan mi történt, az vélhetően majd ki fog derülni, de ha a Red Bull ausztriai anyacége nem házon belül, a nyilvánosság teljes kizárásával oldotta meg az ügyet, és még arról is biztosított a közleményében, hogy nagyon komolyan veszi azt, akkor vélhetően tényleg komoly dologról van szó.

Válaszokat természetesen nem feltétlenül fogunk kapni pénteken, mivel senki nem mondta, hogy az aznap kezdődő meghallgatásnak még aznap vége is lesz, de a Red Bull bizonyára szeretné, ha az idei autója, az RB20-as február 15-i bemutatójáig megoldódna az ügy.

Valójában a Red Bull akarja eltávolítani Hornert? – felesége hisz a csapatfőnök ártatlanságában

Friss