2024. április 28. 20:20

KezdőlapF1Valaki nem mond igazat? – egymáséval ellentétes kijelentést tett Hamilton és a...

Valaki nem mond igazat? – egymáséval ellentétes kijelentést tett Hamilton és a Ferrari alelnöke

-

Piero Ferrari azt állítja, hogy Lewis Hamilton többször is járt már a Ferrari gyárában, és autót is vásárolt tőlük. A hétszeres világbajnok utóbbi állítást nem is tagadta, de az előbbit igen.

A Forma–1 mostani holtszezonjának leginkább felkapott híre, hogy Lewis Hamilton jövőre a Ferrarihoz igazol. A hétszeres világbajnok a bahreini teszt során először beszélt bővebben a váltásról, illetve arról, mi motiválta, hogy Maranellóba költözzön. S sajtótájékoztatón egy olyan téma is szóba került, amelyben ellentmondásba került a márka egyik legfontosabb emberével.

Korábban Piero Ferrari, a Ferrari alelnöke és nem mellesleg az alapító Enzo Ferrari fia is beszélt Hamiltonról. Az olasz üzletember megemlítette, hogy a most 39 éves versenyzőt már korábban is fűzték szálak a gyártóhoz, de persze itt nem az F1-es istállóról van szó, hiszen ott korábban nem versenyzett. Utcai Ferrarit viszont már vásárolt.

„Talán nem mindenki tudja, hogy Lewis mindig is fogékony volt az ágaskodó ló varázsára – nyilatkozta nemrég a Quotidiano Nazionalénak. – A vásárlónk. Többször is meglátogatta már a gyárat. Azért jött, hogy autót vegyen tőlünk. Ő nem csak a gyorsasági versenyzés ásza, őszintén szereti a szuperautókat. A kocsijaink nem hiányozhatnak a garázsából. Különösen az egyik, a LaFerrari nevű modell. Hamilton eljött Maranellóba, hogy útmutatást adjon, hogyan állítsák be az autót. Ez alkalommal szívélyesen üdvözöltük egymást.”

Hamilton Schumacher bőrébe bújt gyerekként, de nem csak emiatt írt alá a Ferrarihoz

Ezzel a kijelentéssel pusztán annyi a probléma, hogy Hamilton másképp emlékszik, legalábbis az egyik részére. „Nem – felelte arra a kérdésre, hogy valóban járt-e a Ferrari gyárában. – Azt hiszem, 2010-ben vettem az első Ferrarimat. Ez volt az első ajándékom magamnak. Már nincs meg, de ebben az időszakban nem tudtam elmenni. Mivel a Mercedesnél voltam, nem tartottam jó ötletnek, hogy elmenjek.”

A két állítás, mondhatni, szöges ellentétben áll egymással, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy valaki nem a valóságnak megfelelő információt mondott ebben a kérdésben. Persze nemhogy igazságot nem akarunk tenni, még azt sem állítjuk, hogy bármelyikük is hazudik: lehetséges, hogy egyszerű félreértésről van szó, vagy éppen valamelyik fél rosszul emlékszik.

Piero Ferrari mindenesetre egy történetet is felidézett az egyik olyan alkalomról, amikor állítása szerint Hamilton ott járt a maranellói gyárban. „[Akkoriban Sebastian] Vettel volt a csapatnál, és elégedettek voltunk Sebbel – fogalmazott. – Épp akkor újítottuk meg a szerződést a némettel, ami jól alakult. Lewis viccelődött: »Ha várnátok tizenkét hónapot, én is jönnék«.”

Friss