2024. április 29. 19:40

KezdőlapF1Verstappen tavasszal valamiben már utolérheti Schumachert, Hamiltont pedig lehagyhatja

Verstappen tavasszal valamiben már utolérheti Schumachert, Hamiltont pedig lehagyhatja

-

Max Verstappen és a Red Bull is a jelöltek között szerepel a sportolókat, csapatokat értékelő rangos Laureus-díjra.

A 2000 óta kiosztott egyéni sportolói díjat az F1-ből korábban kétszer nyerte el Michael Schumacher, egyszer-egyszer Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (utóbbi párban, megosztottan Messivel). A csapatok közül a Renault-t, a Brawn GP-t és a Mercedest választották már meg egyszer-egyszer a legjobbnak, a Ferrari pedig a 2000-es évek eleji hegemóniája ellenére egyszer sem lett befutó a szavazóknál.

Verstappen az első világbajnoki címe után, 2022-ben már elnyerte az Év sportolója díjat a Laureusnál, e titulusok számában tehát utolérheti Schumachert. Az idei eredményhirdetés április 22-én, Madridban lesz.

Az F1 számtalan csúcsot felállító címvédője mellett jelöltek a díjra két focistát, Erling Haalandot és Lionel Messit (utóbbi nyert tavaly a Laureus szavazásán), a teniszező Novak Djokovicot, a sprinter Noah Lylest, valamint a rúdugró Mondo Duplantist.

Egy hasonló díjátadón Verstappen lemaradt az elsőségről, a BBC World Sports Star of the Year címet legutóbb a Manchester City csatáraként a Premier League-ben gólrekordot felállító Haaland kapta.

Az Év csapata címre jelölt a Red Bull, a német férfi kosárlabda-válogatott, a spanyol női fociválogatott, a dél-afrikai rögbiválogatott, a Manchester City focicsapata és az European Ryder Cup golfegyesület.

Verstappen az idén a tavalyinál is jobban elverhet mindenkit?

Friss