2024. május 04. 16:22

KezdőlapF1Ma vagy holnap megtudjuk, kirúgja-e a Red Bull Christian Hornert

Ma vagy holnap megtudjuk, kirúgja-e a Red Bull Christian Hornert

-

A végéhez közeledik a Christian Horner-saga, a Sky Sports ugyanis megtudta, hogy a Red Bull vagy ma, vagy holnap közli, meneszti-e első számú Forma–1-es istállójának csapatfőnökét.

Mióta február 9-én Londonban meghallgatta a Red Bull által elrendelt független vizsgálatot lefolytató ügyvéd, az egész világ arra vár, hogy mikor derül ki, elveszíti-e állását az energiaitalosok első számú Forma–1-es istállóját 2005 óta irányító Christian Horner. Az 50 esztendős csapatfőnököt a Red Bull egyik alkalmazottja vádolta meg, de hogy pontosan mivel, azt továbbra sem tudni.

Eleinte felmerült a szexuális zaklatás, de aztán a hírek erőszakos vezetési stílusról szóltak, ám Horner meghallgatása után egy héttel, a Red Bull idei Forma–1-es autójának bemutatóját követően ismét erőre kapott a szexuális zaklatás vádja, mert a botrányról elsőként beszámoló holland De Telegraaf megírta: olyan szöveges üzeneteket látott, amelyek bizonyítékként szolgálnak erre.

Nem volt véletlen a közlemény, egy leendő partner is bekeményített Horner-ügyben

Az ügy itt tart jelenleg, miközben folyamatosan mindenki azt találgatta, hogy mindez mennyire valós, és esetleg nem a Red Bullon belül dúló hatalmi harcok keretében próbálják valakik leváltani Hornert. A vizsgálati jelentés késlekedésével kapcsolatban pedig az is felmerült, hogy Chalerm Yoovidhya, a Red Bull 51%-os résztulajdonosa megpróbálja bármi áron megmenteni Horner állását, és az ügyvéd az ő közbenjárására tűnt el nyomtalanul a csapatfőnök meghallgatása után.

Akárhogy is történt és bármennyit is fogunk majd egyszer megtudni belőle, a Sky Sports információi szerint „az átfogó jelentés, amely jóval több mint 100 oldalas, most már a Red Bull GmbH igazgatótanácsánál van, amely végül eldönti, hogy Horner marad-e a csapatfőnök és az ügyvezető igazgató kettős szerepében.”

Christian Horner, Adrian Newey, Red Bull, Bahrein, teszt
Horner és Adrian Newey a múlt heti bahreini teszten / Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A csatorna hozzáteszi, hogy döntés a Bahreini Nagydíj előtti kedden vagy szerdán várható, azaz ma (február 27.) vagy holnap kiderül, hogy a tervek szerint az Egyesült Királyságból Bahreinbe visszatérő Hornernek mennie kell-e. A Sky Sports szerint arra nem szabad készülni, hogy minden részletet megtudunk és a Red Bull azt is elárulja, hogy ki és mivel vádolta a csapatfőnököt, mert bár várhatóan igazságos és átfogó vizsgálat történt, bizalmas információkat nem fognak kiadni.

Friss