2024. április 28. 05:23

KezdőlapF1Át akarta verni a világot a botrányba keveredett Horner és „megalázott” felesége?

Át akarta verni a világot a botrányba keveredett Horner és „megalázott” felesége?

-

Christian Horner felesége elutazott Bahreinbe az F1-es szezonnyitó napján, és első ránézésre úgy tűnt, hogy továbbra is harmonikus köztük a viszony. Egy testbeszédszakértő szerint azonban ez csupán álca volt, és Geri Horner akarta ezt a látszatot kelteni.

A Red Bull számára tökéletesen indult a 2024-es szezon, már ami a pályán lezajlott eseményeket illeti. Max Verstappen a pénteki pole pozíciója után szombaton ún. Grand Slamet szerzett, vagyis az élről indulva, minden kört az első helyen befejezve nyert, és még a leggyorsabb kört is megfutotta. A holland versenyző mellett a csapat is begyűjtötte a maximálisan elérhető pontmennyiséget, hiszen a címvédő mögött Sergio Pérez lett a második.

Verstappen elképesztő dominanciájával indult a 2024-es szezon – tarolt a Red Bull Bahreinben

A pályán kívül viszont minden, csak nem ideális a helyzet. Christian Horner botránya most már körülbelül két hónapja zajlik, és ebből a másodikat a nyilvánosság is érzékelte. A bikások csapatfőnökét egy korábbi női munkatársa vádolta meg azzal, hogy nem megfelelő viselkedést tanúsított vele szemben. A Red Bull emiatt belső vizsgálatot indított a brit szakember ellen.

Szerdán aztán úgy tűnt, hogy Horner fellélegezhet, ugyanis a vizsgálat alapján minden vád alól felmentették. Másnap viszont robbant az újabb bomba, ugyanis egy névtelen felhasználó lényegében az egész paddocknak elküldte az ügy feltételezett bizonyítékait. A képernyőfotókat azóta lényegében mindenki láthatta, aki akarta, azt viszont továbbra sem lehet biztosra venni, hogy a valódi bizonyítékokról van-e szó. Amennyiben igen, úgy büntetőjogi következménye vélhetően nem lesz az ügynek, de azért az üzenetek mindenképpen rossz fényt vetnek az 50 éves szakemberre.

Horner ugyanis néhol nagyon is szexuális tartalmú üzeneteket küldött, ami már önmagában is problémás lenne, úgy pedig pláne, hogy van egy felesége és tőle egy gyereke. A Spice Girls egykori tagja, Geri Horner (leánykori nevén Geri Halliwell) a hírek szerint kezdetben hitt férje ártatlanságában, de a képek nyilvánosságra kerülése után állítólag „megalázva” érzi magát.

Akármi is a helyzet, az tény, hogy szombaton ellátogatott a Bahreini Nagydíj helyszínére. Ez önmagában nem lenne különösebben érdekes információ, hiszen, ahogyan arra Andrew Benson, a BBC tudósítója is felhívta a figyelmet, Geri Horner jó néhány alkalommal megjelenik a futamokon, csak a kamera nem feltétlenül mutatja.

Most viszont természetesen rengetegen igyekeztek rögzíteni, ahogyan találkozik férjével, ami meg is történt. Első látásra pedig úgy tűnt, mintha nem is lenne semmi a háttérben: az egykori énekesnő sugárzott és mosolygott, illetve a kamerák kereszttüzében beszélgetett Christian Hornerrel, sőt, még egy csók is elcsattant. Azonban lehetséges, hogy a harmónia megjátszott volt.

Ezen a véleményen van egy testbeszédszakértő, akit a The Sun kérdezett meg a témával kapcsolatban. Judi James szerint Geri Horner a tagadási fázisban van, és egy PR-előadást tartott. Úgy véli, mosolya olyan volt, mintha „egy katalógusfotózáshoz pózolna”, férje pedig „kínosan” érezte magát. „Ez azt sugallja, hogy érzelmileg erőfeszítést tesz, hogy megpróbáljon gondtalannak és természetesnek tűnni – nyilatkozta. – A mosolya műnek tűnik, és a jobb kezének, illetve alkarjának kifelé irányuló mozdulata ridegséget okozó belső feszültségre utal.”

James azt is kiemelte, hogy a Geri Horner testéhez közelebb húzódó kezek a „hűség és az összetartozás” PR-performanszát sugallják. „Ahogyan megfogja Christian kezét, azt sugallja, hogy ő az, aki dönt – fogalmazott. – Úgy tűnik, mintha átvette volna az irányítást, és úgy döntött, hogy az összetartozás üzenetét közvetíti a világnak.”

Ami Christian Hornert illeti, a csapatfőnök a botrány kirobbanása óta az ártatlanságát hangoztatja, illetve azt, hogy kizárólag a versenyzésre koncentrál. A Bahreini Nagydíj után ugyanakkor újabb fordulattal kellett szembesülnie, ugyanis Jos Verstappen, Max Verstappen apja nyíltan szembeszállt vele, és a Daily Mailnek kijelentette: szerinte a Red Bull csapatfőnökének távoznia kell.

Brutális fordulat Horner-ügyben: Verstappen apja lemondásra szólította fel a csapatfőnököt!

Friss