2024. április 28. 09:46

KezdőlapF1Apja nem hazug, de Verstappen ennek ellenére úgy véli, nincs oka elhagyni...

Apja nem hazug, de Verstappen ennek ellenére úgy véli, nincs oka elhagyni a Red Bullt

-

A háromszoros világbajnok Max Verstappen jövőjét megkérdőjelezheti a Christian Horner körüli botrány és a Red Bullnál a háttérben felsejlő hatalmi harc, de a címvédő leszögezte, nincs oka máshová menni.

Szaúd-Arábiában szerda este hatalmas tömeg gyűlt össze Max Verstappen szokásos verseny előtti sajtótájékoztatóján, és a címvédőt természetesen főleg a csapatfőnöke körül kialakult helyzetről kérdezték. „Én a vezetésre összpontosítok, jelenleg ez a legfontosabb a csapatnak, ezért vagyunk itt. Ez a célunk, erre akarunk koncentrálni, és nem ilyesmire, ami versenyről versenyre zajlik, mert az nem jó a csapatnak” – szögezte le Verstappen még a Sky Sportsnak.

Amikor arról faggatták, elképzelhető-e olyan esemény, ami miatt nem vezet jövőre a Red Bullnál, azt felelte: „Őrülten el kellene fajulnia a dolgoknak hozzá, és gondolom, ez senkinek sem érdeke.”

Verstappen szerződése 2028 végéig él a Red Bull-lal, de van benne kilépési záradék. Emiatt nem véletlen, hogy többen pedzegetik, ő ül Lewis Hamilton helyére a Mercedesnél, és Toto Wolff is biztos szívesen látná.

Verstappentől megkérdezték, szerinte is felrobbanhat-e a Red Bull, ő pedig válaszolt

A holland pilóta azonban leszögezte, az a szándéka, hogy kitöltse a kontraktusát.

„Nos, mindig is ez volt a cél, amikor aláírtam, ezért írtam alá ilyen hosszú időre ide. És nyilván ez az autó teljesítményéről szól, 2026 után pedig megjelenik egy kisebb kérdőjel az új szabályokkal. De ezt tudtam, amikor aláírtam a szerződést, miközben azt is tudom, hogy mit tettek értem a karrierem során. Úgyhogy igen, a szándékom mindenképpen az, hogy ezzel a csapattal maradjak, mert igazán élvezem, és igazán boldog is vagyok a csapatban. És amíg teljesítünk, addig nincs okom elmenni.”

Ezután megkérdezték tőle, hogy látja-e magát a jövőben bármikor a Mercedesnél.

„Az a helyzet, hogy senki nem látta előre, hogy Lewis a Ferrarihoz megy. És ennek nem az F1-hez van köze. Az életben általában nem tudod, hogy mi történik, vagy mi jön szembe, vagy történik körülötted, ami befolyásolhat, ezért soha nem jelentheted ki 100%-osan, hogy ez vagy az így lesz. Én így állok az élethez. Nagyon nyugodt vagyok és nagyon boldog a csapatban, a teljesítmény pedig ott van, ezért nincs okom elmenni” – felelte.

Mindez annak tükrében figyelemreméltó, hogy Jos Verstappen a Bahreini Nagydíj után kijelentette, amennyiben Christian Horner nem távozik a csapatfőnöki székből, a Red Bull kettészakad és a csapat fel fog robbanni. Verstappen ugyanakkor nem tette Hornertől függővé a jövőjét. Hogy az ezzel és apja kijelentéseivel kapcsolatos kérdésekre mit reagált, alábbi cikkünkben olvashatja el.

Verstappentől megkérdezték, szerinte is felrobbanhat-e a Red Bull, ő pedig válaszolt

Friss