2024. április 28. 02:36

KezdőlapF1A BBC tudni véli, miért függesztette fel a Red Bull a Hornert...

A BBC tudni véli, miért függesztette fel a Red Bull a Hornert megvádoló nőt

-

A Red Bull felfüggesztette a nőt, aki megvádolta Christian Horner csapatfőnököt, de azt nem árulta el, hogy miért. A BBC-nek viszont információja van a felfüggesztés okáról.

A Szaúd-arábiai Nagydíj csütörtöki napján érkezett a hír, hogy a Red Bull felfüggesztette állásából a Christian Hornert zaklatással vádoló női alkalmazottját, aminek a hírek szerint az üggyel kapcsolatban több mint egy hete lezárult, a csapatfőnököt felmentő vizsgálat eredményéhez van köze. Horner Dzsiddában, az FIA csapatfőnöki sajtótájékoztatóján folyamatosan azt az álláspontot képviselte, hogy ideje lenne húzni egy vonalat és továbblépni, hogy végre a pályán zajló eseményekre koncentrálhassanak.

Ugyanakkor gyakorlatilag csak a zaklatási botrányról és a Red Bullon belül zajló belviszályról kérdezték, és vélhetően még fogják is róla, mivel továbbra is nagyon keveset tudni arról, hogy mi történt és miért mentették fel őt. A BBC megkeresésére a Red Bull nem kommentálta a Hornert vádoló nő felfüggesztésének okait, de a brit lap úgy értesült, hogy mindez azért történt, mert az „alkalmazott nem volt őszinte.”

Most Horner „vádol”, szerinte néhányan megpróbáltak hasznot húzni a körülötte zajló botrányból

Mások sem elégedettek

Noha Horner az őt és a családját ért nehézségeket hangsúlyozva (mivel ő volt az egyedüli, akit megneveztek a botrányban, ami tényszerűen így is van, csakhogy közben a nő neve is kiszivárgott) szorgalmazta a továbblépést, mondván az egyik legjobb ügyvéd által lefolytatott vizsgálat felmentette őt a vádak alól, nemcsak a közvélemény nem éri be ennyivel.

Ugyanis szemmel láthatóan az F1, az FIA és a Red Bull partnerei sem nyugodtak a részletek és az átláthatóság hiánya miatt. Horner ezzel kapcsolatban azt mondta, bármely cégnél ugyanez lett volna az ügymenet, hiszen egy bizalmas eljárásról van szó, és a probléma az, hogy egyáltalán kiszivárgott a vizsgálat ténye, mert így most mindenki részleteket követel.

A Red Bull azonban nemcsak a nyilvánossággal, hanem a partnereivel sem osztott meg részleteket, ami miatt a Ford már nyílt levélben támadta, most pedig a motorpartner Honda is megszólalt. „Jelenleg nincs a birtokunkban minden részlet az ügyről, ennélfogva a Honda nincs abban a helyzetben, hogy részletesen kommentálja a helyzetet. Szeretnénk teljesen tisztán látni, amilyen gyorsan csak lehetséges” – idézi a japánok szóvivőjét a BBC.

Friss