2024. április 27. 17:27

KezdőlapF1Jos Verstappen ismét belerúgott Hornerbe, és a felfüggesztett alkalmazott mellé állt

Jos Verstappen ismét belerúgott Hornerbe, és a felfüggesztett alkalmazott mellé állt

-

Jos Verstappen kijelentette, együttérez a Red Bull nemrég felfüggesztett alkalmazottjával, aki korábban zaklatással vádolta meg Christian Hornert. Max Verstappen édesapja ismét kijelentette, hogy a Red Bullnak és a fiának is a csapatfőnök távozása lenne a legjobb, de szerinte ez idén nem fog megtörténni.

Továbbra sem csitul a Red Bull körül kialakult botrány. Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy Helmut Markót, az istálló veterán tanácsadóját felfüggeszthetik, miután felmerült, hogy ő szivárogtatta ki a Christian Horner csapatfőnökkel kapcsolatos kényes információkat. Ezt az osztrák szakember sem tagadta, és nem zárta ki, hogy Ausztráliában már nem lesz ott.

Helmut Marko lehet a Red Bullon belüli háború újabb áldozata

Még ezelőtt szólalt meg ismét az ügyben Jos Verstappen, aki egy hete lemondásra szólította fel Hornert. Max Verstappen édesapja annak viszont már tudatában volt, hogy a csapatfőnököt megvádoló női alkalmazottat egybehangzó sajtóértesülések szerint ténylegesen felfüggesztették. A korábbi F1-es versenyző egyértelműen a munkatárs mellé állt.

Brutális fordulat Horner-ügyben: Verstappen apja lemondásra szólította fel a csapatfőnököt!

Együttérzek a nővel, mindazzal, amin keresztülment, de majd meglátjuk, mi történik – nyilatkozta a Daily Mailnek az ezen a hétvégén a Hannut Rallyn részt vevő pilóta. – Úgy tűnik, hogy a Red Bullnál tudják, mit csinálnak vele, majd meglátjuk. Azonban azt gondolom, hogy neki kell kiállnia, és kiderül, mi történik. Nem vagyok teljesen képben, hogy mi történik vele.”

Az idősebbik Verstappen Horner korábbi kijelentésére is reagált. A brit szakember a csütörtöki sajtótájékoztatón kijelentette, szerinte itt az ideje lezárni az ügyet, és húzni egy határt, innentől kezdve pedig a versenyzéssel kell foglalkozni. A kétszeres F1-es dobogós szerint azonban ez már nem lehetséges, és ismét kijelentette, hogy álláspontja szerint Horner távozása lenne a legjobb.

„Szerintem ehhez már kicsit késő van – fogalmazott. – Ha ezt akarja, rendben, de nem hiszem, hogy ez lehetséges. Úgy vélem, Christiannek már túl késő azt mondania, hogy »hagyjanak békén«, de a thaiföldi tulajdonos támogatja, így szerintem marad az idény hátralévő részében. Én azt mondtam, hogy nem lenne jó, ha maradna, ez az egész helyzet nem tesz jót a csapatnak. Nem akarok túl sokat beszélni, mert az problémákat idézne elő. Ugyanakkor számomra az a legfontosabb, hogy Max boldog legyen, nekem ez számít. Csak azt akarom, hogy boldog legyen.”

Ugyanakkor egyvalamiben hasonlóan gondolkodnak a felek: mindkettőjüket zavarja, hogy nem a versenyzésen van a fókusz. Max Verstappen múlt héten begyűjtötte pályafutása ötödik Grand Slamjét, most pedig nagy fölénnyel szerezte meg a pole pozíciót a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén, ám ez most háttérbe szorul a világsajtóban.

Minden, ami történik, hatással van Maxra – vélekedett a címvédő édesapja. – Az első edzésen harmadik lett, és csak arról hallunk, hogy mi történt Hornerrel, és mi a helyzet vele. A minap a sajtótájékoztatón minden Hornerről és az ő problémájáról szólt, miközben Maxról, az autóról, a teljesítményéről és a futamról kellene beszélnünk. Már mondtam, hogy szerintem is gondot okoz, ha marad.”

Így vitatkozott Bahreinben Horner és Jos Verstappen (videó)

Jos Verstappent arról is megkérdezték, hogy mi történt valójában azon a beszélgetésen, melynek képi felvétele bejárta a közösségi médiát és a különböző hírportálokat. Látszólag ugyanis volt valamilyen nézeteltérésük, ám Verstappen leszögezte, hogy akkor nem volt semmi különös. Később viszont valóban szembekerültek egymással.

Ez korábban volt, pénteken, a futam előtt – árulta el. – Azt mondta nekem, hogy »bízol bennem? Mindent megteszek a fiadért.« A kezünkkel gesztikuláltunk, nem veszekedtünk. Pénteken viszont volt egy vitánk, és én kimentem, de [másnap] a motorhome-ban odajött hozzám, és azt mondta, »gratulálok, jó verseny volt!«.”

Verstappennek vigyáznia kell, nehogy az apja rossz irányba terelje

Friss