back to top
2024. május 06. 12:02

KezdőlapF1Jos Verstappen balhé helyett most ralizott, és a fiához hasonlóan leigázta a...

Jos Verstappen balhé helyett most ralizott, és a fiához hasonlóan leigázta a mezőnyt

-

Tizenkettőből tíz szakaszt nyerve győzött az elmúlt hétvégén Jos Verstappen, aki ralizás közben is beszólt Christian Hornernek.

Miközben javában dübörög a Red Bullon belül zajló botrány, Jos Verstappen a Bahreinben tett, Christian Horner csapatfőnököt lényegében lemondásra felszólító nyilatkozata után a Szaúd-arábiai Nagydíjon nem volt jelen, így Dzsiddában nem tudtak belőle újabb, hasonlóan megosztó nyilatkozatokat kicsikarni belőle az újságírók. Max Verstappen apja persze így is megtalálta a módját, hogy odaszúrjon Hornernek, miközben a Hannuit Rallyn versenyzett.

És nemcsak versenyzett, de a szaúdi hétvégét meggyőző fölénnyel behúzó fiához hasonlóan ő is győzött, méghozzá hasonló teljesítménnyel. A Skoda Fabia RS Rally2-vel versenyző 51-es éves ex-F1-es pilóta ugyanis Renaud Jamoul navigátorral 58 másodperces előnnyel nyerte a Hannuit Rallyt a második helyezett John Wartique előtt.

„Nagyon boldog vagyok. Sokat tanultunk a csapat pedig fantasztikusan teljesített. Az együttműködés Renauld-val csodálatos, úgyhogy jobb nem is lehetne – idézi Jos Verstappent a Verstappen.com. – Először versenyeztem ezen a rallyn, de remek verseny gyönyörű szakaszokkal, amelyek közül akad néhány igazán nehéz. A macskakövek például igazán csúszósak voltak. Mivel most először voltunk itt, sokat tanultunk. Változtatásokat hajtottunk végre az autón, amelyekkel elégedett voltam, igazán jól ment!”

Kis versenyről lévén szó a Hannuit Rally mindössze négy szakaszból állt, amelyek mindegyikén háromszor mentek végig a versenyzők, így összesen 12 szakaszt teljesítettek. Verstappenék rögtön az első szakaszt megnyerték, majd jött egy 3., egy újabb első és egy 4. hely, az ezt követő 8 szakaszon azonban már nem találtak legyőzőre, így a 12-ből 10 szakaszt az élen zártak, ami finoman szólva is domináns teljesítmény.

A páros legközelebb március 16-án, a belga ralibajnokság második fordulójának számító Rally des Ardennes-en áll rajthoz.

Friss