2024. április 28. 17:14

KezdőlapF1Átment a piroson, mert úgy gondolta, úgysem jön senki – Pérez érthetetlen...

Átment a piroson, mert úgy gondolta, úgysem jön senki – Pérez érthetetlen megmozdulása

-

Abszolút elkerülhető módon szedte össze büntetését Sergio Pérez Dzsiddában, annak mikéntjénél pedig már csak a magyarázata volt furcsább.

Sergio Pérez öt másodperces büntetést kapott a Szaúd-arábiai Nagydíjon, ami végül nem befolyásolta a versenyét, hiszen így is megőrizte a második helyet Charles Leclerc-rel szemben. Ám az már jóval érzékenyebben érintheti, hogy begyűjtött egy büntetőpontot, ami 4 pontnyira sodorta az egyversenyes eltiltástól, és még jó ideig nem is fog elévülni egyetlen pontja sem. A mexikói pilóta ugyanakkor csak saját magának köszönheti mindezt, ugyanis teljesen érthetetlen módon úgy döntött, átmegy a piroson.

„Nehéz helyzetbe hozott minket az ennyire korai biztonsági autó, ami azt jelentette, hogy szinte mindenki a bokszba hajtott. Amikor kifelé mentem, én hibáztam, mert a csapat rámszólt, hogy még ne menjek. De jobbra néztem, és senki nem volt ott” – idézte fel a történteket Pérez, hozzátéve, hogy szerinte „szélesebb bokszutca kell” a dzsiddai pályára.

Eltilthatják egy versenytől Verstappen csapattársát, ha ez így megy tovább

A Red Bull versenyzője az érkező Fernando Alonso elé hajtott ki úgy, hogy a spanyol pilótának nagyot kellett fékeznie, a fedélzeti kamerás felvételeiből pedig jól látszik, hogy a piros jelzés ellenére adott gázt. Ráadásul a Red Bull lámpát kezelő szerelője sem állt még félre az útjából, így őt is veszélybe sodorta a korai elindulással, a szerelőnek pedig félre kellett ugrania.

„Utólag nézve a büntetés jogos volt, és ez kompromittálta a versenyünket. Láttam, hogy nem engedtek ki, de nem láttam senkit jönni. Olykor a csapat kicsit lassabb lehet, mint te az autóban, de most fordított volt a helyzet, úgyhogy ez most az én saram, de örülök, hogy nem változtatta meg a verseny végkimenetelét” – összegzett később Pérez.

Friss