back to top
2024. május 06. 17:48

KezdőlapF1Brutálisan sokáig is elhúzódhat a Christian Horner körüli botrány

Brutálisan sokáig is elhúzódhat a Christian Horner körüli botrány

-

Fellebbezett a Christian Hornert zaklatással vádoló Red Bull-alkalmazott, de ha így sem jár sikerrel, akkor is lesz még lehetősége érvényesíteni az igazát.

Miként arról több neves külföldi médium, többek között a BBC és a Telegraph is beszámolt, a Christian Hornert zaklatással vádoló Red Bull-alkalmazott fellebezni fog a Red Bull GmbH belső vizsgálatának eredménye ellen. A Red Bull Racing csapatfőnökét ez a vizsgálat ugyanis felmentette a vádak alól, csakhogy komoly aggályok merültek fel annak átláthatóságával kapcsolatban.

A sajtóhírek korábban arról szóltak, hogy a vizsgálat eredményének bahreini szezonnyitó előtti szerdán történt közlése után a nőnek 5 napja van fellebbezni, ám a Telegraph megírta, hogy ez a határidő kitolódott, mivel a hölgy ügyvédet váltott. A brit napilap azt írja, hogy a fellebbezés az új ügyvéd által már meg is történt, így a következő fejleményt az jelentheti a zaklatási ügyben, hogy ez milyen eredménnyel zárul.

Elfogyott a támogatás? – Hornert már az Ausztrál Nagydíj előtt menesztheti a Red Bull

A Red Bull által időközben felfüggesztett – a BBC információi szerint azért folyamodott ehhez a lépéshez az energiaital-gyártó, mert a nő a vizsgálat során nem volt őszinte – hölgynek ugyanakkor akkor is lesz még lehetősége bizonyítani az igazát, ha ez a fellebbezés nem jár sikerrel. A Telegraph Tania Goodman, a Collyer Bristow ügyvédi iroda partnerére hivatkozva azt írja, hogy ebben az esetben munkaügyi bíróságon adhat be keresetet, ám erre még hónapokig van lehetősége.

Mindez azt jelenti, hogy az ügyre adott esetben akár a teljes idei szezon során nem kerülhet pont, sőt, akár még a következő idényre is elhúzódhat. Persze ettől még a Red Bull belháborújában akár már a következő hetekben jelentős fejlemények láthatnak napvilágot, és kiderülhet, hogy Christian Horner marad-e a csapatfőnöki székben, avagy az osztrák kisebbségi tulajdonosnak sikerül meggyőznie a thai többségi tulajdonost arról, hogy jobb lesz a csapatnak Horner nélkül. Amennyiben az 50 esztendős szakember nem távozik, az akár Max Verstappent és/vagy Adrian Newey-t is elüldözheti Milton Keynes-ből.

Újabb részletek derülnek ki? – az F1-es expilóta további szivárogtatásokra számít Horner ügyében

Friss