2024. április 29. 14:37

KezdőlapF1Ralf Schumacher: Hamilton fantasztikus, de nem olyan jó, mint Verstappen

Ralf Schumacher: Hamilton fantasztikus, de nem olyan jó, mint Verstappen

-

Lewis Hamilton nincs azon a szinten, amin Max Verstappen – véli Ralf Schumacher, ami még persze nem zárja ki, hogy sikeres legyen a Ferrarival.

Max Verstappen esetleges csapatváltása kapcsán többször elhangzott már – többek között Toto Wolff szájából is –, hogy a Forma–1 összes csapata tárt karokkal várná a holland pilótát, amennyiben tényleg el akarja hagyni a Red Bullt. Egyet – legfeljebb kettőt – kivéve, hiszen a Ferrarinál és a McLarennél nem lesz kiadó hely jövőre. Közülük a maranellóiak pedig biztosan nem változtatnának a felállásukon, hiszen januárban jelentették be, hogy Lewis Hamilton csatlakozik hozzájuk 2025-től, és az egyébként is a Ferrari hosszú távú jövőjének egyik alappillérének tartott Charles Leclerc csapattárs lesz.

Ezzel a maranellóiak nem kevés pénzért megszerzik minden idők legeredményesebb Forma–1-es pilótáját, aki ugyanakkor Ralf Schumacher szerint nem a legjobb. „Biztos, hogy magával viszi majd a tapasztalatát és a meglátásait, de szerintem a Ferrari már jó irányba tart. Hamilton nem fog tudni sok mindenhez hozzátenni – nyilatkozta a német expilóta a Formel1.de-nek, majd hozzátette, hogy természetesen a Ferrari bízik benne, hogy de.

Hamilton megint jó lóra tett? – Newey-t és egy rakás Red Bull-mérnököt csábít a Ferrari

„Biztos vagyok benne, hogy [Frédéric] Vasseur nem fizetne ennyi pénzt a semmiért. Mindent meg fog adni és fel fog ajánlani Hamiltonnak azért, hogy teljesítsen” – tette hozzá Schumacher, majd kifejtette, hogy a Ferrari véleménye szerint így sem a mezőny legjobbját szerezte meg.

„Hamilton hétszeres világbajnok és fantasztikus pilóta, de nem gondolom, hogy megvannak azok a képességei, amik Verstappennek. Nem gondolom, hogy annyira következetes, mint Verstappen, és nem tudja kisajtolni bármi áron azt a bizonyos extra tizedet” – ecsetelte.

Persze egy dolog, hogy Hamilton mire képes – valószínűleg 40 évesen is a toppilóták közé tartozik majd –, és egy másik, hogy marketingértéke miatt mennyit hoz a konyhára. Az alapján, hogy már a szerződtetésének előszelére az egekbe lőttek a Ferrari-részvények a New York-i tőzsdén, alighanem akkor is főnyeremény lesz az olasz gyártónak, ha végül mégsem lesz világbajnok vörösben.

Friss