2024. április 29. 17:02

KezdőlapF1Hamilton megint jó lóra tett? – Newey-t és egy rakás Red Bull-mérnököt...

Hamilton megint jó lóra tett? – Newey-t és egy rakás Red Bull-mérnököt csábít a Ferrari

-

Lehet, hogy miközben mindenki a Red Bull botrányára figyel, a Ferrari fű alatt építgeti a jövő sikercsapatát?

Lewis Hamiltonnak egyszer már bejött egy merész átigazolás, amikor 2012 végén a McLarent elhagyva a 2014-től 2020-ig domináló Mercedeshez igazolt, és végül 6 világbajnoki címet nyert a brackely-iekkel. És lehet, hogy most a második ilyen lépése is sikeres lesz? Persze ezt majd csak akkor lehet megmondani, ha a brit szupersztár még el sem kezdődött maranellói időszaka lezárul, de a háttérben a Ferrari a jelek szerint mindent megtesz, hogy hamarosan ismét a csúcsra érhessen.

Toto Wolff szivárogtatta ki Hamilton Ferrarihoz szerződését?

A Gazzetta dello Sport ugyanis arról számolt be, hogy a Red Bull belviszályának árnyékában, azt kihasználva a Ferrari „azonnal intézkedett, hogy elmélyítse a kapcsolatát különböző csapattagokkal.” A vezető olasz sportnapilap tényként kezeli, hogy a Ferrari tavaly óta próbálja becserkészni Pierre Wachét, a Red Bull technikai igazgatóját és egyben Newey jobbkezét, illetve Enrico Balbo aerodinamikai főnököt. Most pedig név szerint is említi azokat a szakembereket, akik kevésbé vannak előtérben, ám szintén rendkívül fontos szerepet töltenek be a Red Bull gépezetében. Így megtudhatjuk, hogy a hírek szerint a maranellóiak David Morgan aerodinamikust, Ben Waterhouse teljesítményért felelős vezetőt, illetve az aerodinamikai csapat vezetőjét, Alessandro Germanit környékezték meg.

A sportlap megjegyzi, hogy ezek a lépések a Ferrari részéről akár Adrian Newey megszerzésére is irányulhatnak, hiszen amennyiben a Red Bull technikai gárdájának főbb elemeit sikerül Maranellóba csábítani, talán a sztártervező is könnyebben beadja a derekát. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, Newey sem boldog a Red Bullnál kialakult helyzet miatt, és az sem éppen tetszik neki, hogy Christian Horner teljes mértékben az RB17-es szuperautó projektjére állítaná őt rá, hogy a fizetése így ne számítson bele a költségplafonba.

Horner már tavaly is kiemelte, hogy bár Newey hozzájárulása fontos, korántsem annyira nagy, mint azt sokan gondolnák. Az erről szóló cikkeket egyébként Newey felesége, Amanda Newey dühösen kommentálta az X-en. A mérnökzseni ugyanakkor alighanem kulcsszerepet játszott abban, hogy a Red Bull megfelelő koncepcióval várta a 2022-ben bevezetett új szabályokat, és azóta dominálja a sportágat.

Ezért „lophatná el” a Ferrari Adrian Newey-t a Red Bulltól

Friss