2024. április 16. 12:46

KezdőlapF1Toto Wolff szivárogtatta ki Hamilton Ferrarihoz szerződését?

Toto Wolff szivárogtatta ki Hamilton Ferrarihoz szerződését?

-

A korábbi Ferrari-pilóta szerint Toto Wolff szivárogtatása miatt volt kénytelen bejelenteni a Ferrari már a szezon előtt, hogy 2025-től leigazolta Lewis Hamiltont. És valóban furcsa, ahogyan a bejelentést megelőzően a semmiből ellepte a sajtót a hétszeres világbajnok csapatváltásának híre.

Lewis Hamilton a minap egy podcastban beszélt arról, hogy az utolsó pillanatig titokban tartotta, hogy a Ferrarihoz igazol, ezért még a szüleinek sem szólt róla. Toto Wolff azonban már sejtett valamit, amikor Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke nem válaszolt az egyik WhatsApp-üzenetére, mivel meg akarta hagyni Hamiltonnak a lehetőséget, hogy közölje a főnökével a döntését. Hamilton ezt meg is tette, majd másnap megtörtént a hivatalos bejelentés. A Ferrarival az 1992-es szezonban 14 futamon rajthoz álló Ivan Capelli szerint azonban eredetileg nem így tervezték.

Hamilton a szülei előtt is az utolsó pillanatig titkolta a ferraris szerződést

Vasseur az időzítés kapcsán korábban azt mondta, azért tettek bejelentést már a szezon kezdete előtt, hogy kiiktassák a figyelmüket elterelő tényezőket, míg Wolff úgy nyilatkozott, meglepte Hamilton döntésének időzítése, de „talán azt akarta, hogy sok időnk legyen eldönteni, hogy mihez kezdünk a következő szezonra.”

Capelli azonban úgy tudja, a Ferrari még nem akarta bejelenteni a hétszeres világbajnok szerződtetését – valljuk be, kissé furcsa is volt az idei autóbemutatók elé időzíteni ezt, amikor Hamilton nyilatkozatai alapján már korábban megtörtént a megállapodás –, csak a sajtóban gyakorlatilag egyszer csak a semmiből megjelenő, futótűzként elterjedő hírözön után kénytelenek voltak ezt megtenni. Az olasz pilóta szerint az információ pedig nem mástól, mint Toto Wolfftól származott. „Wolff elgáncsolta Hamiltont és a Ferrarit – mondta a Gazzetta dello Sportnak az olasz Sky-on televíziós szakértőként dolgozó exversenyző. – Kierőszakolt egy olyan bejelentést, amit a szezon során akartak csak megtenni.”

Amennyiben így van, könnyen elképzelhető, hogy Wolff kapott egy fülest vagy megneszelte, hogy mi történik Hamilton és a Ferrari között, és talán Hamilton is csak emiatt árulta el neki már a szezon előtt, hogy 2025-től a Ferrari pilótája lesz. Ha így történt, az osztrák üzletember szivárogtatása teljességgel érthető, hiszen neki a Mercedes érdekeit szem előtt tartva az a legfontosabb, hogy hamarabb elkezdhesse tervezni Hamilton utódlását, és a lehető legtöbb opcióval számolhasson.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss