2024. április 28. 18:19

KezdőlapF1Wolff már egy megválaszolatlan WhatsApp-üzenetből sejtette, hogy Hamilton elmegy

Wolff már egy megválaszolatlan WhatsApp-üzenetből sejtette, hogy Hamilton elmegy

-

Toto Wolff elárulta, bár Lewis Hamilton beszámolt neki a hírről, már korábban világossá vált számára, hogy a hétszeres világbajnok elhagyja a Mercedest. A csillagosok csapatfőnöke leszögezte, mindez nem lesz hatással a Ferrarit irányító Frédéric Vasseurrel ápolt baráti viszonyára.

2024. február 1-e sokáig emlékezetes nap marad a Forma–1-es közvélemény számára, hiszen ekkor vált hivatalossá, hogy Lewis Hamilton év végén elhagyja a Mercedest, és a Ferrarihoz távozik. Persze nyilvánvalóan akadtak, akik korábban tudták, hogy mi lesz, olyannyira, hogy még a MotoGP-ben szereplő Fabio Quartararo is pár nappal korábban értesült a hírről.

Quartararo már a bejelentés előtt tudomást szerzett a szenzációs átigazolásról, de nem hitte el

Felmerül a kérdés, hogy a közvetlen érintettek hogyan szembesültek a fejleményekkel. Különösen érdekes lehet ez Toto Wolff esetében, aki például a ’Drive to Survive’ (Hajsza a túlélésért) legújabb, pénteken megjelent évadában is kijelentette, hogy baráti viszonyt ápol a brit versenyzővel. A Mercedes csapatfőnöke elárulta, hogy már azelőtt levonta a helyes következtetést, hogy pilótája szólt volna neki.

„Ki tudod már verni?” – amiért megéri megnézni a Netflix F1-es sorozatának új évadát

„Amikor két nappal korábban küldtem WhatsAppon [egy üzenetet] Frednek [Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke – a szerk.], nem válaszolt, így azt hiszem, tudtam – nyilatkozta az osztrák üzletember a bahreini teszt sajtótájékoztatóján. – Aztán viszont Fred nem mondta el nekem, Lewis úgy érezte, hogy ő akarja először elmondani nekem.”

Wolff egyébként Vasseurrel is jó barátságot ápol. Hogy utóbbi ezért döntött úgy, hogy beszél kollégájával az átigazolásról, vagy pusztán szakmailag tartotta fontosnak, azt nem tudni, de tény, hogy a telefonbeszélgetés megtörtént közöttük. A francia szakember elmondta, ez ugyanannyira nehéz volt, mint értesíteni Carlos Sainzot, hogy jövőre már nem tartanak igényt a szolgálataira.

„Nem, nem végzett jó munkát” – válaszolta Wolff a telefonhívással kapcsolatos kérdésre. Persze csak viccelt, és leszögezte, az, hogy a Ferrari megszerezte Hamiltont a Mercedestől, nem befolyásolja a személyes viszonyukat. A két csapatfőnök már hosszú évek óta jó kapcsolatban van egymással, még úgy is, hogy most már mindketten egy élcsapatot irányítanak.

Hamilton a konyhában sokkolta Wolffot a Ferrari-bejelentéssel, aki nem neheztel rá

„Régóta barátok vagyunk, ezzel együtt tudjuk, hogy a pályán ellenfelek vagyunk – fogalmazott az 52 éves üzletember. – Nem mindig könnyű egyensúlyozni, mert kötelességünk, hogy a legjobb tudásunk szerint teljesítsünk a csapatunk érdekében. Ebben a helyzetben Fred ezt tette. Megértem az indokait. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen jó kapcsolatban nem mindig lehet tudni, hogyan kell ezt kezelni, de ennek nincs hatása a Freddel ápolt kapcsolatomra.”

Friss