2024. április 14. 10:30

KezdőlapF1A Red Bull meg akarja szerezni Fernando Alonsót – sajtóhír

A Red Bull meg akarja szerezni Fernando Alonsót – sajtóhír

-

Ismét felröppent egy pletyka Fernando Alonsóról.

Fernando Alonsóról már tavaly felröppent, hogy hatalmasat húzva a Red Bullhoz szerződhet, de aztán ezek a pletykák elültek, a kétszeres világbajnoknak pedig nagyon nem tetszett, hogy egyáltalán ilyesmi felmerülhetett. Ám a „nem zörög a haraszt…” kezdetű közmondást nem véletlenül szokták emlegetni az F1-es pilótapiaccal kapcsolatban is, és mivel tavaly és az idén is a Red Bullé a legjobb autó a mezőnyben, értelemszerűen bárki boldogan ülne bele.

Így vélhetően Alonso sem utasítana vissza egy ajánlatot a bikásoktól, és nem zárható ki, hogy az idén végre kapni fog ilyet. Ralf Schumacher a német Sky adásában ugyanis arról beszélt, hogy „vadonatúj pletykák” röppentek fel a pilótapiacon, amelyek arról szólnak, hogy a Red Bull érdeklődik a 42 esztendős veterán iránt. A korábbi versenyző szerint az energiaitalos istálló továbbra is „eléggé megosztott”, és „a háttérben azon dolgoznak”, hogy Milton Keynes-be csábítsák Alonsót, „ha Max Verstappen elhagyja a csapatot.”

„Nemcsak Max, hanem a csapat is gondolkodik alternatívákról, és most teljesen új pletykák jelentek meg. Christian Horner mindig is nagyon nagy rajongója volt Fernando Alonsónak, és a háttérben jelentős szándék van aziránt, hogy jövőre Red Bullba ültéssék Alonsót, hogy legyen egy másik erős versenyzőjük, ha Max Verstappen távozna” – mondta Schumacher.

Alonsót és Verstappent is elveszítheti az F1, ha ez így megy tovább, márpedig így fog

„Ha Fernando Alonso beülhetne a Red Bullba a karrierje végén, egy olyan autóba, amellyel nyerhet, akkor nyilván ezt akarná – folytatta az expilóta. – Láttuk, mit csinált Alonso ezen a hétvégén is, hogy mennyire gyors volt és hogyan akadályozta meg George Russellt abban, hogy megelőzze. Tudja, mit akar, és nagyon jól illeszkedne a csapatba. És ki kell mondani, hogy manapság tapasztalt pilótákra van szükség, akik rögtön nyerni tudnak. Különösen a Red Bullnál nagyon-nagyon fontos ez, Fernando Alonso pedig szerintem jó alternatíva lenne.”

Schumacher azt állítja, hogy az információ „eléggé megbízható” helyről jött, és „a kapcsolatot [a Verstappen-tábor és Christian Horner csapatfőnök között] már nem lehet helyrehozni.” Elmondása szerint ugyanakkor nem csak abban az esetben érkezhet a kétszeres világbajnok, ha Verstappen távozik, hanem akkor is, ha marad. Ralf úgy véli, a holland egyértelműen nem riadna meg attól, hogy Alonso legyen a csapattársa. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a két pilóta köztudottan nagyon tiszteli a másikat és eddig nem volt köztük semmilféle súrlódás, jóllehet, egy csapatban versenyezni valakivel teljesen más helyzetet teremt.

Alonso hiába bizonygatja, hogy csak versenyzett, teljesen jogosan büntették meg


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss