2024. április 27. 12:12

KezdőlapF1A Red Bull meg akarja szerezni Fernando Alonsót – sajtóhír

A Red Bull meg akarja szerezni Fernando Alonsót – sajtóhír

-

Ismét felröppent egy pletyka Fernando Alonsóról.

Fernando Alonsóról már tavaly felröppent, hogy hatalmasat húzva a Red Bullhoz szerződhet, de aztán ezek a pletykák elültek, a kétszeres világbajnoknak pedig nagyon nem tetszett, hogy egyáltalán ilyesmi felmerülhetett. Ám a „nem zörög a haraszt…” kezdetű közmondást nem véletlenül szokták emlegetni az F1-es pilótapiaccal kapcsolatban is, és mivel tavaly és az idén is a Red Bullé a legjobb autó a mezőnyben, értelemszerűen bárki boldogan ülne bele.

Így vélhetően Alonso sem utasítana vissza egy ajánlatot a bikásoktól, és nem zárható ki, hogy az idén végre kapni fog ilyet. Ralf Schumacher a német Sky adásában ugyanis arról beszélt, hogy „vadonatúj pletykák” röppentek fel a pilótapiacon, amelyek arról szólnak, hogy a Red Bull érdeklődik a 42 esztendős veterán iránt. A korábbi versenyző szerint az energiaitalos istálló továbbra is „eléggé megosztott”, és „a háttérben azon dolgoznak”, hogy Milton Keynes-be csábítsák Alonsót, „ha Max Verstappen elhagyja a csapatot.”

„Nemcsak Max, hanem a csapat is gondolkodik alternatívákról, és most teljesen új pletykák jelentek meg. Christian Horner mindig is nagyon nagy rajongója volt Fernando Alonsónak, és a háttérben jelentős szándék van aziránt, hogy jövőre Red Bullba ültéssék Alonsót, hogy legyen egy másik erős versenyzőjük, ha Max Verstappen távozna” – mondta Schumacher.

Alonsót és Verstappent is elveszítheti az F1, ha ez így megy tovább, márpedig így fog

„Ha Fernando Alonso beülhetne a Red Bullba a karrierje végén, egy olyan autóba, amellyel nyerhet, akkor nyilván ezt akarná – folytatta az expilóta. – Láttuk, mit csinált Alonso ezen a hétvégén is, hogy mennyire gyors volt és hogyan akadályozta meg George Russellt abban, hogy megelőzze. Tudja, mit akar, és nagyon jól illeszkedne a csapatba. És ki kell mondani, hogy manapság tapasztalt pilótákra van szükség, akik rögtön nyerni tudnak. Különösen a Red Bullnál nagyon-nagyon fontos ez, Fernando Alonso pedig szerintem jó alternatíva lenne.”

Schumacher azt állítja, hogy az információ „eléggé megbízható” helyről jött, és „a kapcsolatot [a Verstappen-tábor és Christian Horner csapatfőnök között] már nem lehet helyrehozni.” Elmondása szerint ugyanakkor nem csak abban az esetben érkezhet a kétszeres világbajnok, ha Verstappen távozik, hanem akkor is, ha marad. Ralf úgy véli, a holland egyértelműen nem riadna meg attól, hogy Alonso legyen a csapattársa. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a két pilóta köztudottan nagyon tiszteli a másikat és eddig nem volt köztük semmilféle súrlódás, jóllehet, egy csapatban versenyezni valakivel teljesen más helyzetet teremt.

Alonso hiába bizonygatja, hogy csak versenyzett, teljesen jogosan büntették meg

Friss