2024. május 02. 04:51

KezdőlapF1Hamilton megbékélt a „nyilvánvaló lopással", de van, amikor még fáj neki

Hamilton megbékélt a „nyilvánvaló lopással”, de van, amikor még fáj neki

-

Lewis Hamilton megtalálta azt a mozzanatot, ami miatt valamennyire szívesen gondol vissza a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjra. 

Lassan két és fél éve, hogy Lewis Hamilton drámai körülmények között veszítette el a 2021-es világbajnoki címet a botrányba fulladó Abu-dzabi Nagydíjon, ennyi idő pedig a jelek szerint elég volt a hétszeres világbajnoknak arra, hogy megbékéljen a történtekkel. A Mercedes pilótája a GQ Sports-nak beszélt arról, mi az, ami miatt valamennyire mégis szívesen gondol vissza 2021. december 12-re, és mi volt amögött, hogy a pusztító erejű vereség ellenére végig sportszerűen viselkedett, és többek között gratulált Max Verstappennek.

„Hogy megloptak-e? Nyilvánvalóan. Ismered a történetet – felelte a GQ Sports újságírójának kérdésére, utalva arra, hogy az FIA később megállapította, az akkori versenyigazgató, Michael Masi emberi mulasztása vezetett Hamilton vereségéhez. – De ami igazán gyönyörű volt abban a pillanatban, és amit elraktározok, hogy az apám ott volt velem. Együtt mentünk keresztül az élet óriási hullámvasútján, a hullámhegyeken és hullámvölgyeken. És azon a napon, ami a legjobban fájt, ott volt. Úgy nevelt, hogy mindig álljak fel és emeljem fel a fejemet.”

Hamilton apja, Anthony vigasztalásából is erőt merített, ám ez csak azután történt, hogy az autóból kiszállva gratulált az őt legyőző Verstappennek. A hétszeres világbajnok most elmondta, egyszerűen nem engedhette meg magának, hogy megtörjön.

„Nyilván gratuláltam Maxnak, és nem voltam tudatában annak, hogy ennek milyen hatása lehet, de olyan volt, mintha egy kicsi én figyelne. Ez az életem meghatározó pillanata, és szerintem tényleg az is volt, annak érződött. Nem tudtam, hogy miként fogják fogadni, nem képzeltem el előre, de egyértelműen tudatában voltam annak, hogy a következő 50 méter alatt, amit sétálok, dől el, hogy a földre zuhanok és meghalok, vagy felemelkedek.”

Ennyi idő után azért azt persze nem lehet kijelenteni, hogy Hamiltonra már semmilyen hatással nincsenek a több mint két éve történtek, de már elfogadta azt. „Ha látok róla egy videót, még mindig érzem, de már megbékéltem vele” – mondta.

Wolff nem bírta ki, ismét felhozta Masit és a 2021-es abu-dzabi szezonzárót

Friss