2024. május 03. 16:55

KezdőlapF1Schumachernek volt, Hamiltonnak biztosan nem lesz ilyenje a Ferrarinál, véli az F1...

Schumachernek volt, Hamiltonnak biztosan nem lesz ilyenje a Ferrarinál, véli az F1 vezére

-

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, Lewis Hamilton jelenleg nem azt lesi, hogy a Ferrari miként teljesít, Stefano Domenicali, az F1 vezére ugyanakkor figyelmeztetett, a brit egy fontos kiváltságnak híján lesz Maranellóban.

Lehet, hogy Lewis Hamiltonnak az egyik szeme sír a Mercedes idei teljesítménye láttán, a másik viszont biztosan nevet, hiszen közben a Ferrari egyértelmű előrelépést ért el tavaly óta, és Ausztráliában a Red Bull jogos kihívójává lépett elő.  Azonban amikor Toto Wolffot, a brackley-iek csapatfőnökét arról kérdezték, a pilótái miként viselik, hogy az idei szezonban sem versenyképesek, ő elmondta, hogy nem a Ferrari foglalkoztatja most a hétszeres világbajnokot.

Vettel elsőre nehezen hitte, hogy Hamilton tényleg a Ferrarihoz megy

„A versenyzők szuperek ebben a helyzetben, Lewis pedig olyan jó, amennyire csak lehet. Olyan szituációban van, amelyben egyrészt nyilván nagyon frusztráló látni, hogy nekünk nem jön össze, másfelől viszont a kerítés fölött átnézve azt látja, hogy elég jó dolgok történnek – utalt Wolff a Ferrarira az Autosportnak. – Jelenleg azonban nem ez a legfontosabb neki. George [Russell] eközben pedig csak egy harcos, aki tudja, hogy ez az ő helye. Úgyhogy rendbe kell hoznunk ezt.”

Persze Hamilton ettől még bizonyára nem bánja, hogy jövőbeli csapatának jól megy, hiszen minden pilóta rögtön versenyképes autóba akar ülni. Michael Schumachernek sem lett volna ellenére, ha nem kell négy évet végigszenvednie, mire világbajnok lesz a maranellóiakkal, Hamiltonnak ráadásul 4-5 év aligha áll majd rendelkezésre ehhez. Ráadásul Schumachernek volt még valamije, amije a britek hétszeres világbajnokának nem lesz. „Schuminak abszolút dominanciája volt, [Eddie] Irvine egyértelműen második számú volt. Lewisnak ellenben olyasvalakivel kell megküzdenie, mint [Charles] Leclerc, aki soha nem fogja elfogadni az ilyesfajta szerepkört” – mutatott rá a Ferrarinál a Schumacher-évek alatt sportigazgatóként dolgozó, jelenleg az F1 elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedő Stefano Domenicali a Quotidianónak.

Nightclubból kiesve el sem ment az első találkozóra, mégis óriásit kaszált Schumacher volt csapattársa

A Mercedes nem nyugszik

Hamiltonnak persze nem lesz új ez a helyzet, hiszen bár a Mercedesnél előfordult, hogy Valtteri Bottas győzelmet engedett át neki, a hétszeres világbajnok soha nem volt kimondottan első számú az aktuális csapatában. Nem az most sem, és George Russell meg is nehezíti a dolgát, viszont egyelőre nincs olyan nagy tétje kettejük csatájának, hiszen a W15-ös nem elég jó. Wolff elmondta, nem tett le róla, hogy az legyen, így aztán folyamatosan az idei autó fejlesztésén dolgoznak.

„Mindig úgy kell ránk tekinteni, mint ahogy nekem kell saját magamra. Mi ez? Miért nem tudunk odaérni? Emberek vagyunk, az adatok nem hoznak döntéseket, azokat az emberek hozzák. Úgyhogy nem állunk le, nem nyugszunk, hanem épp ellenkezőleg, folyamatosan azon agyalok, hogy mit tudnánk még tenni és miként küzdhetünk” – folytatta az osztrák üzletember.

Wolff elismerte azt is, hogy tudatosan figyelnie kell arra, hogy miként kommunikál, mert szereti nyers őszinteséggel tálalni a dolgokat, ám ez nem mindig célravezető.

„Osztrákként olyanok vagyunk, hogy ami a szívünkön, az a szánkon, és nagyon egyenesek vagyunk. Egy osztrák azt mondja: »ez igazán szar.« Egy brit ellenben azt mondaná: »ez érdekes.« Úgyhogy alkalmazkodnom kell azzal, ahogy kommunikálok, hogy ne rakjak még nagyobb nyomást a csapatra, mert az megtörne minket. Nem azért nem vagyunk versenyképesek, mert nem próbálkozunk eléggé. Ezért inkább vagyok segítő és bátorító, és mondom azt, hogy »ez érdekes.«”

Friss