2024. április 30. 02:03

KezdőlapF1Hamarosan jöhet a Ferrari idei autójának 2.0-s verziója

Hamarosan jöhet a Ferrari idei autójának 2.0-s verziója

-

Sajtóértesülések szerint a Ferrari hatalmas fejlesztési csomaggal készül az Emilia-romagnai Nagydíjra. Eszerint a Scuderia idei autójának „2.0-s változatát” láthatjuk majd Imolában.

Korábban az olasz Formu1a.uno számolt be róla, hogy az olasz istálló idei első nagy fejlesztési csomagját a Red Bull RB20-as egyes megoldásai ihlették, a Ferrari azonban a hírek szerint mindössze inspirációt gyűjtött a bikásoktól, és nem fogják egy az egyben lemásolni a szóban forgó elemeket.

Az olasz forrás szerint a leglátványosabbak az elképesztően szűkre szabott oldalsó hűtőnyílások lesznek, amelyek ötletete a Red Bulltól ered. A konstruktőri címvédő már Szuzukában bevetette a szóban forgó megoldást. Az olasz lap megemlíti, hogy a Ferrari a várthoz képes több időt talált az újításoknak köszönhetően, amiket Carlos Sainz és Charles Leclerc minden bizonnyal az első európai versenyhétvégétől kezdődően használhat majd.

A Ferrari az idei szezon egyik egyik pozitív meglepetése, miután rengeteget fejlődött a versenytempó és a gumikezelés terén, így bár az egykörös tempóban nem tudja egyelőre hozni a tavalyi szintetn, összességében mindkét pilóta elégedettebb az autóval. A maranellóiak a második helyen állnak a konstruktőri pontversenyben, hátrányuk 21 pont a Red Bull-lal szemben.

Carlos Sainz ugyanakkor már felvetette, hogy bár nagyon jól érzi magát az SF-24 volánja mögött, a fejlesztésekre nagy szükségük lesz ahhoz, hogy csökkenteni tudják a hátrányukat. Az imolai újításokon kívül még két nagyobb csomaggal készülhet a Ferrari a 2024-es szezonra.

Eddig élete szezonját futja, mégis idegesíti valami a Ferrari pilótáját

Friss