2024. április 30. 00:23

KezdőlapF1Nagy dobással térhet vissza az F1-be a népszerű csapatfőnök

Nagy dobással térhet vissza az F1-be a népszerű csapatfőnök

-

Mióta a szezon előtt meglepetésre távozott a Haastól, Günther Steiner rendre médiaszerepben tűnik fel az F1-es paddockban, ám ez hamarosan megváltozhat, értesült a japán as-web.jp, amely úgy tudja, hogy az olasz-amerikai tulajdonosként térne vissza.

Hogy az 59 esztendős ex-csapatfőnöknek már a Haasnál is voltak ilyen irányú tervei, az távozása óta megerősítést nyert, és mivel a korábbihoz hasonló szerepben nem akar visszatérni, logikus lépés lenne az, amit a japán forrás pedzeget. „Annyi évet töltöttem az F1-ben, hogy többet akarok annál, mint részt venni, és olykor pontokat szerezni. Igazán versengeni és nyerni akarok. Nem fogok csak azért visszatérni, hogy irányítsak egy csapatot, ha nincs meg a lehetőség” – mondta korábban Steiner.

Igazak a pletykák a volt F1-es csapatfőnökről, nem azért kellett mennie, amiért mondták

Az as-web.jp Steinerhez közel álló forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az olasz-amerikai olyan tulajdonost keres, amely részesedést kínálna neki, ehhez pedig állítólag már talált is befektetőt. Hogy melyik csapat lehet a célpont, arról a lap azt közölte, hogy vélhetően a Visa Cash App RB, de a Red Bull csak feltételekkel menne bele egy ilyen üzletbe. Ezek egyike, hogy 2026 és 2030 között a testvércsapatnak is a Red Bull Powertrains által gyártott „Ford-motorokat” kell használnia; a másik, hogy az egyik ülést Red Bull-juniornak kell adni; a harmadik pedig, hogy a csapatnak továbbra is a Red Bull szélcsatornáját kell használnia.

Steinernek egyébként jó a kapcsolata a Red Bull-lal, hiszen miután az energiaital-gyártó megvásárolta a Jaguart, 2005-ben Steiner a technikai műveleti vezetői pozíciót töltötte be, majd Dietrich Mateschitz felkérését elfogadva 2006 és 2008 között a Red Bull NASCAR-csapatának felállításában és beindításában segédkezett.

Friss