2024. április 30. 11:10

KezdőlapF11,5 milliárd forintot kaszálhat Michael Schumacher karóráival a családja

1,5 milliárd forintot kaszálhat Michael Schumacher karóráival a családja

-

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szerinte megkaparintani a hétszeres világbajnok Michael Schumacher valamelyik karóráját.

Az idei Emilia-romagnai Nagydíj hetében nemcsak az imolai pályán, hanem a Christie’s aukciósház genfi árverésén is találkozhatunk Forma–1-gyel, itt kerül ugyanis kalapács alá a hétszeres világbajnok Michael Schumacher magán óragyűjteményének egy része, egészen pontosan 8 darab karóra. Az árverésre bocsátott modellek ékköve egy Platinum Vagabondage 1, amelyet korábbi ferraris főnöke, Jean Todt ajándékozott Schumachernek 2004 karácsonyán.

Az óra annak tervezője, Francois-Paul Journe és a Todt közötti erős köteléket szimbolizálja, és Schumacher vb-címeinek szimbólumait, a sisakdizájnját és a Ferrari ágaskodó lovát is megjeleníti. A Christie’s becslése szerint az óra 1,3 és 2,2 millió dollár, azaz 481-814 millió forint közötti összegért kelhet el.

Egy másik jelentős darab egy szintén személyre szabott Audemars Piguet karóra, amelyet Schumacher egy évvel korábban, 2003 karácsonyára kapott Todtól, és amely szintén megjeleníti addig hat vb-címté, illetve a vörös sisakot. Ennek az árát 165 ezer és 275 ezer dollár közé becsülik.

Egy harmadik kiemelkedő darab egy Rolex Daytona Paul Newman, amely a Rolex leghíresebb acél kronográfja. Értéke 230 és 440 ezer dollár között lehet.

„A Christie’s szeretné kifejezni hálás köszönetét a Schumacher-családnak a bizalmukért és a kívánságukért, hogy az óragyártás ezen remekeit más szenvedélyes gyűjtőkkel megosszuk. Büszkék vagyunk, hogy bemutathatjuk ezeket a különleges darabokat, amelyek az egyik legünnepeltebb Forma–1-es legendáé voltak. Ez az óra és F1-rajongóknak is kivételes pillanat. Már várjuk, hogy más szenvedélyes gyűjtőkkel találkozzunk a nemzetközi kiállításunkon, május 13-án, Genfben” – mondta Rémi Guillemin, a Christie’s órákkal foglalkozó részlegének európai és egyesült államokbeli vezetője.

Eladó a Ferrari, ami részese volt Schumacher kedvenc világbajnoki címének

Friss