2024. április 30. 06:25

KezdőlapF1A Ferrari főnöke elmondta, miben fogja segíteni Hamilton Leclerc-t

A Ferrari főnöke elmondta, miben fogja segíteni Hamilton Leclerc-t

-

Bár idén is ott van a győzelmi potenciál a Ferrariban, Frédéric Vasseur csapatfőnök szerint az istálló 2025-ben még jobbá válik majd Lewis Hamilton tapasztalatának köszönhetően.

Hosszú idő, az idei szezonból húsz futam hátravan még ahhoz, hogy 2025 elejétől összeálljon a Forma–1 történetének egyik legizgalmasabb sikerpárosa, Hamilton és a Ferrari, s ahogy a nyilvánosság, úgy a csapat is sokat vár az új együttműködéstől.

Hamilton utolsó mercedeses szezonja ugyan döcögősen indul, miközben a Ferrari már győzelmet is szerzett az egyelőre jobb formában lévő, ám év végén ülését a britnek átadni kénytelen Sainz révén, Vasseur azonban biztos benne, hogy az új környezet a csapatból és a pilótából is kihozza majd a legtöbbet. Hogy a pályán vagy a tabellán kialakul-e olyan helyzet, amikor az egyik versenyzőnek segítenie kell a másikat, arra csak a 2025-ös szezon folyamán derülhet fény, a csapatfőnök szerint viszont hiába a brit lesz az új jövevény, 18 az élmezőnyben töltött szezon és hét világbajnoki cím tapasztalatából a csapat és Leclerc is meríteni fog.

„Nem csak a sebessége miatt lesz fontos a csapat számára Lewis Hamilton érkezése. Emellett higgadtságot is hoz magával, és olyan győzelmi tapasztalatot, amire nekünk is szükségünk van itt a Ferrarinál, hogy tovább tudjunk lépni” – idézi Vasseurt a planetf1.

„Amiatt is nagyon várom, mert tudom, hogy a két versenyző jól ki fog jönni egymással. Segíteni fogja Charles-t, hogy Lewis igazi mestere a csúcsteljesítmény fenntartásának – nemcsak az időmérőn és a versenyen, hanem az év 365 napján.”

Azóta, hogy Hamilton bemutatkozott a Forma–1-ben, a sport történetének alakulását elsősorban ő és aktuális csapata, valamint a Red Bull határozta meg. A brit 2007-es bemutatkozása óta a Ferrari csupán egy egyéni (2007), valamint két konstruktőri (2007, 2008) címet szerzett, és hat különböző versenyzővel összesen 52 győzelmet gyűjtött – ez utóbbi szám kerekítéssel éppen a fele annak a 103-nak, mint amennyit Hamilton egyedül bezsákolt.

Friss