back to top
2024. május 30. 05:58

KezdőlapF1Hamilton örült az esőnek, de szárazon már nem lesz esélye Kínában

Hamilton örült az esőnek, de szárazon már nem lesz esélye Kínában

-

Az F1 előző hét szezonjának világbajnokai közül Lewis Hamilton nagyon örült, amikor meglátta, hogy Kínába megérkezik az eső, Max Verstappen számára viszont ez nem sok jót hozott.

Kínai Nagydíj időmérője a szombati sprintfutamra megbolygatta a szokásos erősorrendet, az esőben ugyanis Lando Norris végzett az élen Hamiltont és Fernando Alonsót megelőzve, a címvédő és az idei szezont is uraló Verstappen csak 4. lett.

A Red Bull pilótája nem keresett kifogásokat, elismerte, hogy nem állt össze a felszerelés. „Elképesztően csúszott a pálya. Küszködtem a gumik bemelegítésével, nehezen tudtam pályán tartani az autót. Egyszer sem került jó tartományba a kocsi, úgy éreztem, mintha jégen vezetnék” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

„Megérdemelten kerültünk ebbe a pozícióba az időmérőn, a nedves körülmények nem feküdtek nekem. Szárazon szerintem jónak tűnünk, ennek örülök.”

Hamilton ezzel szemben lubickolt, és pár pillanatig még a sprint pole pozícióját ünnepelte, mielőtt a sportfelügyelők úgy döntöttek, mégsem veszik el Norris legjobb eredményét.

„Amint megláttam, hogy jön az eső, izgatottá váltam, mert száraz körülmények között nem vagyunk elég gyorsak. Az esőben lehetőséget éreztem, és onnantól fel is támadt az autó” – nyilatkozta Hamilton, elismerve, hogy csak hasonló feltételek esetén számíthatunk arra, hogy a Mercedest az élmezőnyben tartja a szombati sprinten.

„Száraz körülmények között természetesen meg fognak előzni a Ferrarik és a Red Bullok, de a többiek közül néhány pilótát talán magunk mögött tartunk.”

Ezért kapta vissza Norris törölt körét a kínai sprintidőmérőn

Friss