2024. május 03. 02:51

KezdőlapF1Verstappen a távozásról: „nyugodt, békés környezetet akarok”

Verstappen a távozásról: „nyugodt, békés környezetet akarok”

-

Max Verstappen csapatváltása továbbra sem került re a napirendről, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a holland pilóta egyelőre nem megy sehova.

Max Verstappen esetleges távozása a Red Bulltól továbbra is téma az F1-es paddockban, és valószínűleg egészen addig az is lesz, amíg a Mercedes nem jelenti be, hogy ki lesz a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utódja. Ám a Red Bull körüli botrányok elcsendesedésével úgy tűnik, a holland pilóta maradása is egyre valószínűbbnek tűnik, noha amikor a háromszoros világbajnokot a Kínai Nagydíjon arról kérdezték, mit gondol arról, hogy az utóbbi időben kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy kitölti 2028 végéig szóló szerződését, továbbra sem jelentette ki, hogy biztosan ezt fogja tenni.

„Hosszú távú szerződést írtam alá 2021 után, és az egyetlen dolog, amit a kezdetektől fogva hangsúlyoztam, hogy nyugodt, békés környezetet akarok. Az, hogy az utóbbi időben az autóról beszéltünk, nagyon boldoggá tesz. Az autó teljesítményéről beszélünk, és ennek így is kellene lennie” – utalt egyértelműen arra, hogy a szezon elején a fókusz a csapatban zajló belviszályra és Christian Horner zaklatási ügyére irányult.

Sajtóhír: a Mercedes megadná Verstappennek, amit Hamiltonnak nem

Verstappen ezután kijelentette, hogy „amíg boldog vagyok a csapatban, nincs okom váltani”, amit lehet úgy értelmezni, hogy jelenleg nem akar elmenni, de ha változik a helyzet, és olyasmi történik, amit nem akar (például Helmut Marko távozik), akkor rögtön másként láthatja a jövőjét.

A jelenlegi biztos pont tehát az, hogy 2028 végéig van szerződése, amikor is 31 éves, tehát még mindig nagyon fiatal lesz. Azt viszont jelenleg nem tudja, hogy meddig fog az F1-ben versenyezni, viszont nem látja magát itt 45 évesen is, mint Fernando Alonso, aki 2026-ban ennyi idősen is a mezőny tagja lesz. „Nehéz erről bármit is mondani, de soha nem lehet tudni” – jelentette ki.

Eközben a Red Bull neve nemcsak Verstappen miatt kerül elő a pilótapiac kapcsán, hiszen Sergio Pérez szerződése az idei szezon végén lejár. Helmut Marko, a bikások tanácsadója elismerte, hogy beszéltek Sainz-cal, ugyanakkor hozzátette, ha Pérez továbbra is ilyen jól teljesít, akkor ő lesz a legjobb opciójuk 2025-re. A mexikói pilóta eközben elmondta, 100%-ig biztos benne, hogy jövőre is helye lesz a mezőnyben.

Friss infó, hogy Erik van Haren, a holland De Telegraaf újságírójának beszámolója alapján Christian Horner kijelentette, hogy a Sainz körüli hírek „puszta spekulációk”, miközben Marko egyértelműen beismerte, hogy egyeztettek a spanyollal? Vajon itt az újabb egyet nem értés/súrlódás Horner és Marko között? A csapatfőnök egyúttal elmondta, hogy „nem sietünk”, illetve „Checo kitűnően kezdte az idényt, és fontos számára, hogy fenntartsa ezt a trendet.”

Friss