back to top
2024. május 06. 23:13

KezdőlapF1Bejelentették, hogy ki lesz az F1-es Audi egyik pilótája

Bejelentették, hogy ki lesz az F1-es Audi egyik pilótája

-

A Sauber bejelentette, hogy 2025-től Nico Hülkenberg lesz az egyik versenyzőjük. A német pilóta az azt követő évben is a csapatnál fog versenyezni, amikor már az Audi névlegesen is átveszi az istállót.

Beigazolódott, amit már egy ideje pletykáltak: Nico Hülkenberg lesz a Forma–1-be 2026-tól beszálló Audi egyik versenyzője. A jelenleg a Haasnál levő német már jövőre csatlakozik a hinwili gárdához. A 36 esztendős pilóta távozását pénteken reggel jelentette be az amerikai istálló, majd érkezett a bejelentés a Sauberhez igazolásról is. Hülkenberg 2013-ban már versenyzett a svájci csapatban, ahová most több éves szerződést aláírva tér vissza.

„Visszatérek a csapathoz, amellyel 2013-ban már együtt dolgoztam. Kedves emlékeket őrzök a Svájcban tapasztalt erős csapatszellemről. Nagyon különleges, hogy az Audinak vezethetek. Amikor egy német gyártó ekkora elszántsággal lép be a Forma–1-be, az egyedülálló lehetőséget jelent. Hogy egy ilyen, Németországban gyártott erőforrásal versenyző autógyártó gyári csapatát képviselhetem, óriási megtiszteltetés” – mondta a Forma–1-be 3 év kihagyás után (időközben többször is beugrott az Aston Martinhoz, illetve annak jogelődjéhez, a Racing Pointhoz) 2023-ban Mick Schumachert váltva visszatérő Hülkenberg.

Nico Hülkenberg, Haas
Hülkenberg két szezon után távozik a Haastól / Fotó: Mark Sutton / LAT Images / Haas

A német versenyzőnek Andreas Seidl, az Audi F1-es vezérigazgatója sem ismeretlen, hiszen honfitársával a Porsche WEC-csapatában dolgozott együtt és nyerte meg a 2015-ös Le Mans-i 24 órást. „Örömmel köszöntjük Nicót ismét itt Hinwilben 2025-től, hogy közösen versenyezzünk a Forma–1-ben. A sebességével, tapasztalatával és csapatmunka iránti elkötelezettségével fontos része lesz a csapatunk átformálásának és az Audi F1-es projektjének. Kezdettől fogva nagy volt a közös érdeklődés az iránt, hogy hosszú távon valami közöset építsünk. Nico erős személyiség, a hozzájárulása pedig mind szakmai, mind személyes szinten segíteni fog nekünk, hogy előrelépjünk az autó fejlesztésében és a csapat építésében” – mondta Seidl.

Az Autosport úgy tudja, hogy az Audi a Ferrarinál létszám felettivé váló Carlos Sainznak is szerződést ajánlott, de a spanyol versenyző továbbra is a lehetőségeit mérlegeli. Az ajánlat viszont jelenleg még áll, így amennyiben Sainz igent mond, a következő évtől ő és Hülkenberg fogja alkotni a Sauber kettősét, azaz Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü is távozik.

Hülkenberg helyét a Haasnál nagy valószínűséggel az idei Szaúd-arábiai Nagydíjon a Ferrarinál szenzációs bemutatkozás produkáló Oliver Bearman veszi majd át.

Sainzra is lesújt a Ferrari-átok? – Schumachernek és Räikkönennek sem jött össze, amit várnak tőle

Friss