back to top
2024. május 20. 08:10

KezdőlapF1A kavicságyat is megjárta a Hamilton-utódnak kikáltott tini a Mercedesszel (videó)

A kavicságyat is megjárta a Hamilton-utódnak kikáltott tini a Mercedesszel (videó)

-

Andrea Kimi Antonelli először vezethetett legújabb generációs F1-es autót. Vajon az Imolában köröző olasz tini már a korai debütálásra készül?

Gőzerővel zajlik a Mercedes 17 éves szupertehetségének, Andrea Kimi Antonellinek az F1-es felkészítése. A Forma–2-ben versenyző olasz pilóta nemrég a Red Bull Ringen vezethette a 2021-es Mercedest, a héten pedig már a legújabb generációs, szívóhatású autót is megízlelhette Imolában. Persze nem az idei vagy tavalyi modellt nyüstölte, hiszen az tilos, hanem a 2022-es W13-assal köröz hétfőn és kedden.

Lehetséges debütálásának helyszínén vezet még újabb F1-es Mercedest Antonelli

A hétfői gyakorlásáról pedig a sportcrash71 nevű YouTube-csatorna 8 perces videót tett közzé, amelyen ráadásul egy kicsúszás is látható. Antonelli 7:07-nél hagyja el a pályát a felvételen az első Rivazza kanyarban, és még éppen látszik, ahogy belerongyol a kavicságyba.

Ez a féktáv egyébként különösen nehéz, hiszen a pálya lejt, a kanyar pedig kicsit kifelé dől, így könnyű túlfeszíteni a húrt. Még Michael Schumacher is rontott itt egyet a 2005-ös San Marinó-i Nagydíj második időmérő edzésén, és mint utólag kiderült, a bukótér-látogatása később a győzelmébe került.

Az Antonelli tesztjéről készült 8 perces videó:

Antonelliről egyébként Joe Saward veterán F1-es újságíró értesülései alapján elterjedt, hogy akár már az idei imolai futamon bemutatkozhat a száguldó cirkuszban, méghozzá a Williams színeiben, amennyiben a grove-i istálló a hétvégi Miami Nagydíj után elküldi Logan Sargeantet.

Friss