back to top
2024. május 20. 08:28

KezdőlapF1Nem kért bocsánatot a Ricciardót megtorpedózó Stroll, és legújabb megjegyzésével sem lesz...

Nem kért bocsánatot a Ricciardót megtorpedózó Stroll, és legújabb megjegyzésével sem lesz népszerűbb

-

Lance Stroll és Daniel Ricciardo nem tisztázta a Kínai Nagydíjon történteket, az ausztrál szerint pedig kollégája nem is fog tőle bocsánatot kérni.

A Kínai Nagydíj nagy vitát kiváltó történése volt, amikor Lance Stroll megtorpedózta Daniel Ricciardót az első biztonsági autós fázis alatt, majd viccnek nevezte az azért kapott büntetést. A kanadai pilóta utólag sem vállalta a felelősséget, és azt ecsetelte, hogy a felügyelőknek figyelembe kellett volna venni a dominóhatást, elmondása szerint ugyanis egy előrébb fékező autó miatt voltak kénytelen sorban a fékbe taposni a pilóták, ő pedig egyszerűen csak ennek lett az áldozata.

Riválisa nem ismerte el a felelősségét, Ricciardo pedig ettől teljesen begőzölt

Ricciardo a kínai futam után igencsak dühös lett, amikor megmondták neki, hogy Stroll ragaszkodik ahhoz, hogy nem hibázott, de Miamira azért az ausztrál versenyző lehiggadt, és úgy árulta el, hogy Stroll semmilyen formában nem kért tőle bocsánatot. „Nem – felelte arra a kérdésre, hogy riválisa bocsánatot kért-e tőle. – Azért mondom, hogy nem, mert úgy érzem, ebből nem lesz semmi. Ha csak egy üzenetet küldött volna, hogy »Igen, az én saram«, vagy bármi, akkor rendben van, el tudom fogadni bocsánatkérésként. Nem vagyok akkora seggfej. De hogy még csak ez sem történt meg, az megmutatja, hogy egyértelműen azt gondolja, hogy nem csinált semmi rosszat. Úgyhogy azt hiszem, nem nagyon lehet erről egyebet mondani.”

Ricciardo ezután hozzátette, hogy amennyiben Stroll a pénteki versenyzői eligazításon beszélgetni akar vele, „nem fogom őt ignorálni, vagy ilyesmi.”

A 34 esztendős pilóta egyébként arról is beszélt, hogy fiatalabb korában ő is makacsabb volt, mint most, és talán nem mindig kért bocsánatot azért, ami az ő hiába, de az utóbbi években nem ez volt a helyzet. „Ha hibáztam, vagy kiütöttem valakit, vagy akár csak 50/50-es helyzetbe kerültem, akkor is azt mondtam, hogy »Igen, talán jobban is csinálhattam volna, úgyhogy bocs, hogy tönkretettem a napunkat. Azt hiszem, talán Kevin [Magnussennel] történt Brazíliában, vagy Juki [Cunodával] Mexikóban az azelőtti évben, amikor még a McLarennél versenyeztem. Őszintén nem úgy gondoltam, hogy teljes mértékben én vagyok a hibás, de akkor is azt mondtam, hogy »Rendben, küldök neki egy üzenetet, hogy megnyugodjunk egy kicsit.«”

A Miami Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján természetesen Stroll sem kerülhette el az erre vonatkozó kérdéseket, ő azonban mindössze annyival rövidre zárta a témát, hogy „Ez nem erre a teremre tartozik. Ezeket a dolgokat zárt ajtók mögött intézzük.”

Friss