back to top
2024. május 19. 21:07

KezdőlapF1Helyenként rá sem ismerni a Hungaroringre, így áll most a felújítás (fotók)

Helyenként rá sem ismerni a Hungaroringre, így áll most a felújítás (fotók)

-

Lassan az utolsó simításokat végzik a megújuló Hungaroringen az idei Magyar Nagydíj előtt.

Kevesebb mint két és fél hónap van már csak hátra a 39. Forma–1-es Magyar Nagydíjig, amelyen már részben megújult Hungaroring fogadja majd a száguldó cirkuszt. A 2026-ig tartó, több lépcsős felújítás részeként az idei versenyen már kiszélesített paddock-al, új főbejárattal, valamint az aszfaltcsík külső részét a belső területtel a célegyenes alatt összekötő két új gyalogosalagúttal is találkozhatnak majd az idei látogatók.

Megújult arculattal várja a korszakváltást a Hungaroring, itt tartanak most a munkálatok

A munkák java már befejeződött, és jelenleg az utolsó simítások zajlanak, számolt be róla a Hungaroring a közösségi médiában, amihez lélegzetelállító fotókat is mellékelt.

„Az építés és a bontás kéz a kézben jár a Hungaroringen, ahol a kivitelezők Formula 1-es tempót diktálnak, hiszen a Magyar Nagydíj előtt hatvan nappal vissza kell adniuk a területet, hogy elkezdődhessenek a sportszakmai előkészületek a versenyre. A felújítás második ütemének első fázisa ennek megfelelően a végéhez közeledik: 4 darut már elbontottak, a depó kiszélesítése, az alagutak, a támfalak szerkezetépítése és a szigetelés befejeződött. Jelenleg az útfelületek helyreállítása és takarítása, szegélykövezés és aszfaltozás folyik, építik az öntözőhálózatot és az elektromos hálózatot. Hamarosan elszállítják a megmaradt anyagokat, és akkor már csak az útfelületek takarítása marad, valamint a depó pinceszintjének aszfaltozása, hogy mire a száguldó cirkusz megérkezik hazánkba, minden a szokásos pompájában csillogjon a Formula 1-es megjelenés érdekében” – olvasható az alábbi posztban.

Friss