back to top
2024. május 20. 23:34

KezdőlapF1Mintha Michael Schumacher vezette volna – V10-es Ferrari tűnt fel a hockenheimi...

Mintha Michael Schumacher vezette volna – V10-es Ferrari tűnt fel a hockenheimi pályán (videó)

-

Nyilván nem a hétszeres világbajnok ült benne, de Michael Schumacher 26 évvel ezelőtti, múlt héten Hockenheimben feltűnt Ferrariját olyan nézni, mintha tényleg a Scuderia egykori sztárja ülne benne.

Az idén jubileumi 30. szezonját futja a korábbi formaautókat felvonultató BOSS GP. A hat fordulós idény a múlt hét végén, Hockenheimben vette kezdetét a mezőnyben zömmel korábbi GP2-es Dallarákkal, de az F1-es géposztályban szokás szerint szerepelt az 1997-es Benetton B197, a 2006-os Toro Rosso STR1, és egy 2010-es Lotus T127-es.

Bemutató jelleggel azonban ennél több korábbi F1-es autót is megcsodálhattak a helyszínre látogatók, körözött ugyanis a németországi aszfaltcsíkon az 1987-es Minardi M187-es; az 1988-as és 89-es F1-es szezonban használt Arrows A10-es; egy korábbi Lotus; és Michael Schumacher második F1-es Ferrarija, az 1997-es F310B-is, amely új szereplőnek számít, és amellyel a német pilóta kis híján megnyerte a vb-címet, ám a szezonja a jerezi ütközéssel csúfos véget ért.

Az autó tulajdonosa ráadásul nemcsak megmutatta a közönségnek a ritka példányt, hanem Schumacher korhű sisakfestésének használatával múltat is idézett, így látványra (jó, a Pirelli feliratú slick gumikat leszámítva, hiszen a Ferrari akkoriban Good Yeart használt) minden olyan volt, mintha 26 évvel ezelőtti felvételeket látnánk az akkor még csak kétszeres világbajnok versenyzőről. Persze a tempót kivéve.

A sorozatban új szereplőnek számító modell bemutatóját az alábbi videókban lehet megnézni, de a felvételeken a BOSS GP teljes mezőnye megtalálható:

 

Friss