back to top
2024. június 16. 03:31

KezdőlapF180 milliós kártérítést kapott Michael Schumacher a kamuinterjú miatt

80 milliós kártérítést kapott Michael Schumacher a kamuinterjú miatt

-

Lezárult a tavalyi botrányos Schumacher-interjú miatt indított per.

Mint arról tavaly beszámoltunk, nagy felháborodást keltett a német Die Aktuelle, amikor mesterséges intelligencia által generált „exkluzív” interjút jelentetett meg azt sugallva, hogy abban Michal Schumacher 2013-as síbalesete óta tett első megszólalása olvasható. Az eset nem maradt következmények nélkül, és a nyilvánosan is bocsánatot kérő kiadó eltávolította a lapot 2009 óta főszerkesztőként vezető Anne Hoffmann, a Schumacher-család azonban ettől függetlenül beperelte a Funke Mediengruppe nevű kiadót.

Ez a per zárult le most a müncheni bíróságon, a Schumacher-család pedig 170 ezer fontnak, azaz mintegy 77 millió forintnak megfelelő kártérítést kap. Emellett helyt adtak a menesztett főszerkesztő azon panaszának, miszerint nem jogszerű volt az elküldése.

Álpap, rejtélyes haláleset, fotózó „barát” – esetek, amikor elárulták Schumachert

Nem ez volt egyébként az első eset, hogy a Die Aktuelle ízléstelen módon próbált hasznot húzni Schumacher balesetéből: 2014-ben címlapon hozták le Corinna és Michael Schumacher közös fotóját azzal a felirattal, hogy „Ébren”. A cikkből viszont kiderült, hogy nem Schumachert ébresztették fel a mesterséges kómából, hanem olyan emberekről írtak, akik a múltban felébredtek ilyen helyzetben.

Az ezt követő évben aztán ismét pereskedés zajlott, mert ekkor Corinna „új szerelméről” írtak, majd a cikkben Schumacher lánya, Gina Maria volt a középpontban.

Hogy valójában hogy van Schumacher, arról szinte semennyit nem tudni, de balesetének 10. évfordulója kapcsán az alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mik azok az információk, amelyek alapján kaphatunk némi képet az állapotáról.

Ennyit tudunk arról, milyen állapotban van Michael Schumacher – 10 éves a tragikus baleset

Friss