back to top
2024. július 27. 04:33

KezdőlapF1Russell kezdhet aggódni? – a 17 éves Hamilton-utód egyszer már legyőzte őt

Russell kezdhet aggódni? – a 17 éves Hamilton-utód egyszer már legyőzte őt

-

Andrea Kimi Antonelliről nem véletlenül beszélt elismerően a Mercedes technikai igazgatója, a hírek szerint a 17 esztendős olasz ugyanis nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott legutóbbi F1-es tesztjén, Silverstone-ban.

Minden abba az irányba mutat, hogy mivel a Mercedes nem tudja átcsábítani magához Max Verstappent, jövőre Andrea Kimi Antonelli lesz George Russell csapattársa. A jelenleg a Forma–2-es Prema-csapatnál versenyző olasz már három F1-es teszten is túl van, ebből kettőt a jelenlegi szabályrendszer szerinti 2022-es autóval, míg az elsőt még a 2021-es Mercedesszel teljesített.

A kavicságyat is megjárta a Hamilton-utódnak kikáltott tini a Mercedesszel (videó)

Noha a tesztekről köridőket vagy bármilyen egyéb adatot nem közölt a csapat, már Imola után arról lehetett hallani, hogy a 17 esztendős pilóta lenyűgözte a Mercedes mérnökeit, azóta pedig James Allison technikai igazgató is nagyon elismerően beszélt róla. Az Emilia-romagnai Nagydíjon nyilatkozó szakember már nemcsak az imolai, hanem egy silverstone-i teszt alapján is beszélt, nem sokkal azelőtt ugyanis Antonelli a legendás pályán körözött Mick Schumacher, a Mercedes tartalékja, illetve George Russell társaságában, a Corriere dello Sport pedig arról számolt be, hogy nemcsak a németnél, hanem a Mercedes állandó versenyzőjénél is jobb volt a versenytempója, míg az időmérő-szimulációk során hozta Russell szintjét.

A Mercedes csapatfőnöke bűnösnek érzi magát

Persze fontos megjegyezni, hogy azt nem tudjuk, melyik versenyző pontosan mennyi üzemanyaggal, milyen motorbeállítással, milyen gumival, és milyen körülmények között vezetett, de az biztos, hogy Antonelli teljesítménye a Mercedesen belül nagy hatást váltott ki, és a csapat mérnökei nagyon szeretnének az olasszal dolgozni már jövőre.

A RacingNews365.com eközben úgy tudja, hogy a Mercedes nem akarja már az idén kipróbálni Antonellit a Forma–1-ben, azaz a juniorjuk nem fogja leváltani a Williamsnél a küszködő Logan Sargeantet, hogy a grove-i istállónál gyűjtsön tapasztalatot 2025-re.

Mick Schumacherrel méri össze a Mercedes Antonellit – itt a hétszeres világbajnok fiának utolsó esélye?

Friss