back to top
2024. július 04. 19:54

KezdőlapF1F1-es karrierje is zátonyra futhat a Monacóban főnökét feldühítő pilótának

F1-es karrierje is zátonyra futhat a Monacóban főnökét feldühítő pilótának

-

A korábbi F1-es pilóta szerint nemhogy topcsapatban, de semmilyen csapatban nem lesz hely a Monacóban saját csapattársával ütköző Esteban Oconnak, ha továbbra is így versenyez. A Sky Sports riportere eközben úgy tudja, az Alpine komolyan fontolgatja, hogy kiülteti pilótáját egy versenyre.

Továbbra sem tudni, hogy az Alpine milyen büntetést ad a csapattársával a Monacói Nagydíjon összeütköző Esteban Oconnak, vagy milyen intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy ilyesmi a folytatásban ne történhessen meg, de az biztos, hogy a 27 esztendős francia versenyző saját jövőjét is tönkreteheti az efféle viselkedéssel.

Erre hívta fel a figyelmet szokásos futam utáni jegyzetében Martin Brundle, a Sky Sports szakkommentátora. „Ocon jó és gyors autóversenyző, de a múltja egyértelműen megmutatja, hogy leszáll nála a vörös köd, ha versenyzésről van szó, különösen, ha a csapattársa ellen. Korábban keményen kritizálta őt Sergio Pérez és Fernando Alonso a csapaton belüli agressziója és összeérések miatt, és most Gasly is ezt teszi. Ez nagyon sokba fog kerülni Estebannak, mivel egyetlen topcsapat sem tolerálna ilyen mentalitást, de talán egyetlen csapat sem” – mondta a 158 F1-es nagydíjon induló expilóta, utalva Ocon Pérez és Alonso elleni csörtéire és ütközéseire.

„Amikor egy F1-es csapatnak vezet, egy versenyző több száz, keményen dolgozó embert és több száz millió fontnyi befektetést és szponzorációt képvisel. Egyszerűen nem támadhatod ész nélkül a csapattársadat” – mutatott rá Brundle arra is, hogy Ocon nemcsak saját jövőjét sodorja veszélybe az ilyen manőverekkel, hanem a csapaton belül sem éppen szerez magának rajongókat.

Drákói döntés, de Mercedes-féle szankciók is terítéken vannak az Alpine-pilóták megregulázására

Maga a megmozdulás egyébként nem lett volna teljesen védhetetlen, amennyiben nem csapattárs ellen, feltehetően az Alpine instrukcióival szembemenve történik, Ocon ugyanis tisztán bement Gasly mellé a Portier-kanyarban, viszont a kijáraton nem hagyott helyet a honfitársának. „Ha megnézzük, jócskán mellette volt a belső íven, és megelőzte őt a kanyarcsúcspontig. A probléma az volt, hogy kicsit szélesre futott a kijáraton, és nem hagyott elég helyet. Illetve gondot jelent az is, ha a verseny előtt megmondták nekik, hogy egymással ne csatázzanak. Ebben rejlik a probléma gyökere, és ezért olyan mérges [Bruno] Famin [csapatfőnök]” – ecsetelte a 2009-es világbajnok Jenson Button a Sky Sports adásában.

Hogy mi lesz Ocon sorsa, az a jövő heti Kanadai Nagydíjig kiderül, mindenesetre Craig Slater, a Sky Sports riportere azt mondta, az Alpine „komolyan fontolgatja”, hogy egy futamra kispadra ülteti a renitens pilótáját.

Ki tehet arról, hogy a Forma–1 lassúsági versennyel csinált bohócot magából Monacóban?

Friss