back to top
2024. június 30. 20:43

KezdőlapF1Ralf Schumacher nem viccel, drasztikus döntést hozott az unokaöccsét ért kritika miatt

Ralf Schumacher nem viccel, drasztikus döntést hozott az unokaöccsét ért kritika miatt

-

Ralf Schumacher nem hajlandó a jövőben kamera elé állni Günther Steinerrel, amiért a Haas volt csapatfőnöke ismét negatív kritikát fogalmazott meg Mick Schumacherről.

Miután Günther Steiner, a Haas F1-es istállójának idei év elején elküldött csapatfőnöke kifejtette, hogy az Alpine helyében nem adna lehetőséget Mick Schumachernek a Forma–1-ben, Ralf Schumacher keményen kritizálta az olasz-amerikait a közösségi médiában. A Steinerrel Mick Schumacher F1-es szereplése óta közismerten fagyos viszonyt ápoló, a csapatfőnök nyilvános kritikáit nehezen viselő és televíziós szakértőként már akkor is szóvá tevő Ralf Schumacher azonban nem állt meg itt, és közölte, a jövőben nem hajlandó együtt erepelni a kamerák előtt Steinerrel.

A német RTL visszatérésével ugyanis egyes versenyekre az a megállapodás született, hogy a Sky elengedni Ralf Schumachert, aki a tévés szakértőként az idén debütáló Steinerrel együtt szerepel. Bahreinben így is tettek, ám a jövőben ez nem fog megismétlődni. „Az RTL ismeri a véleményemet, ahogyan Mr. Steiner is. Nem lesz több közös szereplés a kamerák előtt. Bahreinben alárendeltem magam a közös ügynek, de ez többé nem lehetséges. Ebben következetes vagyok” – idézi Ralfot a német Sport1.

A hatszoros futamgyőztesnek Steiner legutóbbi megjegyzései jelentették az utolsó cseppet a pohárban, és úgy érzi, hogy Mick Schumacher korábbi főnöke szándékosan próbálja megakadályozni, hogy egykori versenyzője visszatérhessen az F1-be. „Csak azt tudom elképzelni, hogy kicsit fél attól, hogy ha Mick visszatér a Forma–1-be és hirtelen egy olyan csapatfőnöknek versenyez, aki hisz benne, és remek teljesítményt nyújt, az rossz fényt vet Steinerre. Lassan kezdem azt érezni, hogy ezt csinálja”

A 48 esztendős expilóta ezután még egyszer odaszúrt Steinernek azzal, hogy érdekes módon a Haas a távozásával látványosan jobban szerepel, mint tavaly. „Ami azt illeti, nagyon jól teljesítenek, ahogyan azt az idén látjuk. Úgyhogy talán Mr. Steinernek azon kellene gondolkoznia, mi változott, hogy most jobb lett a csapat.”

Mick Schumachert csak kihasználták? – az F1 korábbi vezére szerint igen

Friss