back to top
2024. szeptember 28. 15:15

KezdőlapF1Mit keresett Leclerc és az F1 főnöke egyszerre egy Ferrariban? És miért...

Mit keresett Leclerc és az F1 főnöke egyszerre egy Ferrariban? És miért fakadtak dalra? (videó)

-

Stefano Domenicali nemrég egy podcast vendége volt, amelynek a végén Charles Leclerc is szerepet kapott. A monacói pilóta többek között a Forma–1 elnök-vezérigazgatóját is körbevitte egy háromülésessé alakított Ferrariban, aminek egy pontján száguldás közben önfeledten énekeltek.

Képzeljük el Charles Leclerc-t, miközben száguld egy Forma–1-es autóval! Nem nehéz, hiszen hétvégéről hétvégére megtapasztaljuk a televíziók képernyője előtt. És mit csinálhat vezetés közben? Erre sokféle válasz létezik, de az éneklés egészen biztosan nincs köztük. Nos, ha nem is egy normál F1-es kocsiban és pláne nem tétre menő helyzetben, de a monacói pilóta most egy ilyen performansszal rukkolt elő egy Ferrariban, ráadásul nem is egyedül, hanem harmadmagával.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. Az egész történet alapja, hogy Stefano Domenicalit, a Forma–1 elnök vezérigazgatóját meghívták a ’2046’-ba, amely „a világ leggyorsabb podcastjaként” reklámozza magát. A műsor vezetője az Olaszországban meglehetősen jól ismert YouTuber, énekes és dalszövegíró, Fabio Rovazzi.

Az adás elején ők ketten, valamint Marco Mazzoli társházigazda és Francesca Michielin dalszerző-énekes megvitattak néhány kérdést. Szó volt az autóipar jövőjéről, a nők szerepéről és kilátásairól a Forma–1-et tekintve, illetve a sportág megújulásáról, amely azóta tart, hogy a Liberty Media megszerezte az F1 kereskedelmi jogait, és 2017-ben átvette annak irányítását.

A teljes podcast felvétele (44:55-től mennek pályára, 50:38-tól kezdődik az éneklés)

Ezután jött az epizód csúcspontja, hiszen a stáb ellátogatott a Ferrari fioranói tesztpályájára, ahol Leclerc várta őket, hogy néhányukat körbevigye. Ráadásul nem is akármiben, hanem egy olyan autóban, amely messziről akár egy korábbi F1-es Ferrarinak is tűnhet, de jobban megnézve azért látszik, hogy nagyon átalakították. Az például nem egy elhanyagolható különbség, hogy a pilóta mögé ketten is beülhetnek.

Leclerc előbb Domenicalit és Rovazzit, majd Mazzolit és Gaston Zamát, egy író-rendezőt vitt el. A monacói versenyző válaszolt néhány kérdésre, majd jött a műsor talán legszürreálisabb jelenete az első trióval: a hatszoros F1-es futamgyőztest megkérték, hogy kezdjen el énekelni, ő pedig engedelmeskedett, és rákezdett Umberto Tozzi 1977-es, ’Ti Amo’ című slágerére.

Utasainak pedig több sem kellett, és becsatlakoztak a nótázásba. Leclerc aztán padlógázra lépett, ám az éneklés ennek ellenére is folytatódott. Jó néhány kör megtétele után aztán visszatértek a bokszba, majd kiszálltak az autóból. Ekkor azért még elhangzott néhány ugratás azzal kapcsolatban, ami néhány perccel korábban történt, majd véget ért a műsor.

Friss