back to top
2024. június 28. 01:54

KezdőlapF1Tűz ütött ki az F1-es paddockon belül

Tűz ütött ki az F1-es paddockon belül

-

Nem sokkal a harmadik szabadedzés megkezdése előtt tűz ütött ki a McLaren vendéglátóegységében. A csapatnak ki kellett menekíteni az ott tartózkodókat, de senki nem sérült meg, és a tréningre sem volt hatással.

Ijesztő incidens történt a montmelói paddockon belül. Körülbelül 30 perccel a harmadik szabadedzés előtt ugyanis tűz ütött ki a McLaren vendéglátóegységében. A tűzoltók természetesen kivonultak a helyszínre, és az onnan érkező beszámolók szerint azóta „kontroll alatt tartják” a kialakult helyzetet, amely így nem eszkalálódott.

A Sky Sports értesülései szerint elektromos tűz okozta a bajt és az abból adódó ijedtséget. A McLaren szóvivője azonban a Mirrornak megerősítette, hogy senki nem sérült meg. „Ma délelőtt egy tűzriadó után evakuáltuk a Team Hub paddockbeli vendéglátóegységünket, a csapatot biztonságosan evakuáltuk, amíg a helyi tűzoltóság kezeli a problémát” – olvasható a csapat által kiadott közleményben.

Az is felmerült esetleges problémaként, hogy a két pilóta, Lando Norris és Oscar Piastri versenyzői felszerelése a tűz által sújtott épületben van. A McLaren garázsában azonban nyugodt volt a hangulat, vagyis vélhetően máshol is megvoltak a kellékek tartalékban. A szabadedzés egyébként a terveknek megfelelően magyar idő szerint fél 1-kor elindult.

Viszonylag ritka az ilyen jellegű probléma az F1-es paddockban, ám nem egyedülálló esetről beszélünk. 12 éve például pont ugyanezen a helyszínen ütött ki tűz a Williams garázsában a verseny után, ami azóta is táptalaja azon összeesküvés-elméleteknek, miszerint a Pirelli egyedi gumikkal nyerette meg a versenyt Pastor Maldonadóval, hogy ezzel kedveskedjen a 70. születésnapját nem sokkal korábban ünneplő csapatfőnöknek, Frank Williamsnek.

Friss