back to top
2024. június 30. 19:56

KezdőlapF1Leclerc és Sainz 10 kilométer magasan ásta el a csatabárdot Barcelona után

Leclerc és Sainz 10 kilométer magasan ásta el a csatabárdot Barcelona után

-

A Spanyol Nagydíj után Charles Leclerc és Carlos Sainz sem volt kibékülve a másikkal, hiszen míg a spanyol pilóta azzal vádolta csapattársát, hogy túl sokat panaszkodik, Leclerc nem értette, miért kellett a spanyolnak megtámadnia és megelőznie őt a verseny elején úgy, hogy ráadásul nem hagyott neki elég helyet, amitől megsérült az autója. A nézeteltérést még aznap sikerült rendezniük, a monacói pilóta azonban nem zárja ki, hogy lesznek még feszült pillanataik.

Carlos Sainz és Charles Leclerc eddigi legkomolyabb nyilvános vitáját figyelhettük a Spanyol Nagydíj után. Az ok: a spanyol pilóta Leclerc szerint nem tartotta magát az előre megbeszéltekhez és megtámadta, majd megelőzte őt, ráadásul a két autó összeért. Sainz ezzel szemben nem értette, hogy csapattársának mi baja, és kifejtette, hogy túl sokat szokott panaszkodni. Az Osztrák Nagydíjra azonban kibékültek a felek.

„Ami a kapcsolatunkat illeti, egyáltalán nem, mert ugyanazon a gépen repültünk haza vasárnap este, úgyhogy találkoztunk és minden rendben” – felelte Leclerc az Osztrák Nagydíj sajtónapján arra a kérdésre, aggódik-e amiatt, hogy az utolsó néhány közös hónapjuk csúnya lehet.

„Beszéltünk, ahogy szoktunk, és ezek a dolgok kívülről amúgy is mindig hatalmasnak tűnnek, de nagyon jól megismertük már egymást a sok közös év alatt. Tudjuk, hogy a versenyek után, a pillanat hevében feszültek és csalódottak vagyunk a másik miatt, de aztán beszélünk, és mindent rendezünk. Egyáltalán nem aggódom a kapcsolatunk miatt a szezon hátralevő részére.”

Leclerc, Sainz, Ferrari, Spanyol Nagydíj
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

„Még a kissé feszültebb versenyek után – amelyekből a múltban azért volt, és talán ez a mostani sem az utolsó – is mindig sikerült megbeszélnünk a dolgokat, és aztán minden rendben volt után. Most is ugyanez a helyzet, szóval egyáltalán nem aggódom” – tette hozzá a monacói, majd elmondta, annak ellenére, hogy Sainz az év végén távozik, „nagyon-nagyon jól dolgozunk együtt”, és „a múltban is megvoltak azok a pillanataink, amelyek csapattársként nehezebbek, különösen, amikor annyira közel állunk egymáshoz.”

Leclerc szerint ezért mindig az a fontos, hogy utólag rendezni tudják a sorokat. „Ezek a dolgok megtörténnek, és mindig az a lényeg, hogy utána szemtől szemben miként kezelitek a helyzetet. Carlos és én mindig nagyon-nagyon jól kezeltük, ezért nem aggódom a jövő miatt, és őszintén mondom, nem tapasztaltam semmilyen változást. Végtére is profik vagyunk, tudjuk, hogy mindkettőnknek az a jó, ha jó a kapcsolatunk és jól dolgozunk együtt a pályán. Néha én lépem át egy kicsit a határt, néha Carlos, de utána az a fontos, hogy beszéljünk és kezdjük újra. Nem aggódom amiatt, hogy ez a jövőben ne így lenne.”

Friss