back to top
2024. június 30. 20:24

KezdőlapF1Schumacher megjegyzése megmutatta, milyen sokáig volt nevetségesen rossz a Ferrari

Schumacher megjegyzése megmutatta, milyen sokáig volt nevetségesen rossz a Ferrari

-

Michael Schumacher a később őt bálványának tekintő, majd barátjának mondható Sebastian Vettellel ellentétben nem ismerte töviről hegyire a Forma–1 történelmét, amire remek példa az 1998-as Francia Nagydíj utáni megjegyzése. De nemcsak ezt mutatták meg az újságírók körében megdöbbenést kiváltó szavak.

1998-ban ezen a napon, június 28-án rendezték az az évi Francia Nagydíjat, amelyen a Ferrari Michael Schumacher vezérletével kettős győzelmet ért el. Schumacher a szezon nyolcadik futamán idénybeli harmadik sikerét szerezte, amivel 6 pontra zárkózott Mika Häkkinenre az összetettben, összességében pedig ez volt a 30., a Ferrarival pedig a 11. győzelme.

A futam utáni sajtótájékoztatón pedig tett egy olyan megjegyzést, amivel kissé megdöbbentette a teremben helyet foglaló újságírókat, egyikük pedig utólag már bánja, hogy nem hozta kellemetlen helyzetbe őt egy kérdéssel. Amellett, hogy például Sebastian Vettellel ellentétben Michael Schumacher nem volt a Forma–1 történetének nagy ismerője, szavai leginkább azt mutatják meg, hogy az azelőtt F1-es világbajnokot legutóbb 1979-ben, azaz 1998-ban is már lassan 20 éve adó maranellóiak mennyire sikertelen időszakot tudhattak maguk mögött a sportágban.

Bővebben alábbi cikkünkben:

Ledöbbentek az újságírók Schumacher mondatain a Ferrari kettős győzelme után

Friss