back to top
2024. szeptember 08. 01:35

KezdőlapF1A Haas bejelentette Bearman jövő évi csapattársát

A Haas bejelentette Bearman jövő évi csapattársát

-

A Haas bejelentette, hogy Esteban Ocon lesz jövőre Oliver Bearman csapattársa.

Az amerikai csapat teljesen új versenyzőpárossal vág majd neki a 2025-ös szezonnak, Nico Hülkenberget és Kevin Magnussent a fiatalabb Bearman és Ocon váltja. Bearman szerződtetését három hete jelentették be, a nyári szünetet megelőző utolsó verseny, a Belga Nagydíj előtt pedig a másik kiadó helyről is döntöttek.

Az Alpine-tól távozó Ocon érkezéséről többen suttogtak, de az egyszeres futamgyőztes francia leigazolásáért a Williams is versenyben volt, és nemrég már inkább arra mutattak a jelek, hogy utóbbi lesz a befutó, hiszen felmerült a pletyka, hogy már az idei év közben átülne Logan Sargeant helyére.

Ocon 2016-ban mutatkozott be a Forma-1-ben a Mercedes támogatottjaként az azóta megszűnt Manorál, majd két szezont a Force Indiánál, egyet a Mercedesnél a kispadon töltött, 2020-tól 2024-ig pedig a Renault/Alpine versenyzője volt. A Haas tájékoztatása szerint Oconnal többéves szerződést kötöttek.

Az istálló csapatfőnöke, Komacu Ajao jól ismeri Ocont, mert ő volt a versenymérnöke az első F1-es tesztjén 2014-ben. Komacu kiemelte: az újonc Bearman mellé mindenképp megfelelő tapasztalattal rendelkező pilótát szerettek volna, így esett a választásuk a franciára.

Az F1 2025-ös mezőnyében így újabb ülés kelt el, az Alpine-nál, a Mercedesnél, az RB-nél, a Saubernél és a Williamsnél egy-egy hely vár gazdára. A piac egyik meghatározó figurája a Ferrarinál létszámfelettivé vált Carlos Sainz, aki hónapok óta tanakodik, hol folytassa a karrierjét.

„Jól fizetnek minket, kibírjuk” – új eszközzel segítenék a pilótákat, de Hamilton nem kér belőle

Friss