back to top
2024. szeptember 08. 01:25

KezdőlapF1Ritka ez egy világbajnoktól – Häkkinen hihetetlen okból nem lett dobogós utolsó...

Ritka ez egy világbajnoktól – Häkkinen hihetetlen okból nem lett dobogós utolsó F1-es futamán

-

Lehet, hogy Mika Häkkinen törlesztett is egykori csapattársa felé a 2001-es Japán Nagydíjon, de David Coulthard most elárulta, a kétszeres világbajnok valójában miért engedte őt el Szuzukában.

Noha hivatalosan csak szabadságra ment, azért a legtöbben alighanem Mika Häkkinen búcsúfutamaként tekintettek a 2001-es Japán Nagydíjra. A finn klasszis végül nem is tért vissza – noha 2006-ban tesztelt a McLarennél –, így a szuzukai 4. hellyel zárta le két világbajnoki címet hozó Forma–1-es pályafutását, sokan pedig bizonyára bánták, hogy nem láthatták őt még egyszer utoljára a dobogón pezsgőzni, mivel az utolsó körben fogta magát, és a 3. helyen haladva félreállt csapattársa, David Coulthard elől.

17 éve jött vissza tesztelni Häkkinen, de a nagy visszatérésből semmi nem lett (videó)

Mindezt természetesen betudtuk annak, hogy az együtt töltött hat idényük során a skót többször is segítette őt, nem utolsó sorban 1997-ben Jerezben és 1998-ban Ausztráliában is átengedte neki a győzelmet – mindkétszer Häkkinen volt a jobb, de a külső körülmények miatt Coulthard mögé került –, a finn pedig így fizetett vissza valamit ebből. Lando Norris és a McLaren Magyar Nagydíjon történt esete kapcsán Coulthard azonban most az Eddie Jordannel közös podcastjában, a Formula for Success-ben lerántotta a leplet egykori csapattársa valós motivációjáról, hozzátéve, hogy azért ezzel egyáltalán nem lett kárpótolva, hiszen nem győzelmet kapott vissza.

„Mika félreállt előlem Szuzukában az utolsó körben, amikor ő a 3., én pedig a 4. helyen haladtam. Megelőztem, én lettem a 3., ő pedig a 4., mert nem volt kedve a díjátadóhoz és a médiakötelezettségekhez, inkább lelépett a reptérre” – mondta vigyorogva az 53 esztendős expilóta.

Persze ki ne értené meg Häkkinent, aki a csapatával ezzel nem tolt ki, hiszen ugyanannyi pontot szereztek, számára pedig már semmit nem jelentett eggyel több dobogó, az viszont annál inkább, hogy az F1-ből kiábrándulva, motivációját veszítve minél hamarabb otthon lehessen a családjával.

Fogadjunk, hogy még nem hallotta ezt az őrült sztorit Mika Häkkinenről

Friss