back to top
2024. szeptember 17. 22:54

KezdőlapF1Leclerc nem panaszkodik, de azért régen sok minden jobb volt

Leclerc nem panaszkodik, de azért régen sok minden jobb volt

-

Világszinten ismert sportolóként minden Forma–1-es versenyző lemondhat a magánéletéről, ám Charles Leclerc még az F1-es pilóták között is kiemelkedően népszerű, így neki aztán tényleg nincs sok nyugta. A monacói versenyző nosztalgikusan gondol vissza az F1 előtti életére.

Ha valaki a Ferrari versenyzője, Monacóban él, ráadásul jó kiállású fiatalember, alighanem az F1-es rajongók számára is az egyik legvonzóbb célpontnak számít. Valójában elképzelni is nehéz, hogy milyen lehet egy híresség élete, amikor kilép az utcára, de több versenyző is beszélt már annak kihívásairól, hogy bármilyen házon kívüli program, séta vagy étkezés zavartalan lebonyolítását megnehezíti, hogy bármikor megszólíthatja őket valaki.

Leclerc esetében tavaly arról is lehetett hallani, hogy rajongói túlléptek bizonyos határokat, mert miután megtudták monacói lakcímét, a lakásába is felcsengettek.

Az F1-ben 2018-ban debütált, egy évvel később pedig már a Ferrarinál ülést kapott monacói most az olasz Motorsportnak nyilatkozva elmondta, beletelt némi időbe, mire rájött, mennyire is hiányzik számára az átlagemberek élete, amikor nem a versenypályán tartózkodik éppen.

„A helyzetem miatt tényleg nincs okom panaszra, én vagyok a legszerencsésebb ember a világon. Az persze igaz, hogy ennek a szerepkörnek is vannak hátrányai, amiket ha tíz évvel ezelőtt valaki elmesélt volna, nem is hittem volna el. Az első Forma-1-es években még nem is igazán tudatosul, hogy mit jelent a magánélet hiánya, hiszen elmerülünk az események forgatagában, és mindent a munkánk elismeréseként értékelünk, ami körülöttünk történik” – mondta.

„De aztán, ahogy teltek az évek, rájöttem, hogy alig tudok időt szánni a szeretteimre, különösen olyat, amit tényleg egyedül tölthetek el velük. Néha arra vágyom, bárcsak úgy élhetném meg ezeket a pillanatokat, mint egy átlagos ember. Amikor egy házban vagyok a gyerekkori barátaimmal, akiket 12 éves korom óta ismerek, akkor senkit nem érdekel, hogy ki vagyok, de ezek az összejövetelek is egyre ritkábbak. Ezek a dolgok tényleg hiányoznak, de a munkám rengeteg előnnyel is jár, így tényleg nem panaszkodhatok.”

Friss