back to top
2024. május 14. 04:28

KezdőlapF1Leclerc-t az otthonánál zaklatják, Nelson Piquet ismét botrányba keveredett

Leclerc-t az otthonánál zaklatják, Nelson Piquet ismét botrányba keveredett

-

Charles Leclerc Instagram-posztban tudatta a világgal, hogy az utóbbi időben otthon sem hagyják békén, majd megkérte a szurkolóit, hogy ezt fejezzék be. Eközben a háromszoros világbajnok Nelson Piquet körül újabb botrány van kialakulóban.

Charles Leclerc-nek eleget lett abból, hogy rajongói a monacói otthona előtt zaklatják. Az idei évet katasztrofálisan kezdő, három versenyből csak egyet befejező, a szurkolókkal rendre barátságos és készséges versenyző az Instagramon tett közzé egy üzenetet, amiben udvariasan, de nyomatékosan arra kéri a magánszféráját megsértő drukkereket, hogy ne zavarják őt a lakásán.

„Sziasztok! Az elmúlt néhány hónapban valahogy nyilvánossá vált a lakcímem, ami oda vezetett, hogy emberek gyülekeznek a lakásom előtt, felcsengetnek, képeket és autogramot kérnek. Miközben mindig boldogan állok a rendelkezésetekre, és őszintén értékelem a támogatásotokat, kérlek, tartsátok tiszteletben a magánéletemet, és tartózkodjatok attól, hogy a házamhoz jöttök!” – írta a 25 esztendős pilóta.

„Biztosítok mindenkit, hogy mindenkinek meg fogok állni az utcán vagy a pályán, de nem fogok lejönni, ha eljöttök az otthonomhoz. A támogatásotok személyesen és a közösségi médiában is a világot jelenti nekem, de van egy határ, amit nem lenne szabad átlépni. Boldog Húsvétot mindenkinek!”

Így üldözte Leclerc az óratolvajokat utcai Ferrarijával (videó)

Piquet ismét bajba került

Botrányosan nemcsak Leclerc drukkerei, hanem a háromszoros világbajnok, 70 esztendős Nelson Piquet is tud viselkedni. A nemrég a Lewis Hamiltonra tett rasszista megjegyzései miatt hatalmas összegű pénzbüntetést kapó expilótáról most olyan hírek láttak napvilágot, hogy Jair Bolsonaro, Brazília előző elnöke az ő farmján rejtett el olyan ékszereket, amelyeket 2019-ben, azaz még hivatali ideje alatt kapott a szaúdi kormánytól.

A brazil Globo értesülései szerint a volt elnök azért titkolta el az ékszerek létezését, hogy azokat megtarthassa magának, ehhez pedig kapóra jött az őt nyilvánosan támogató háromszoros világbajnok segítsége. Ráadásul ez már a harmadik ajándék volt, amit a szaúdi államtól kapott: az elsőt már a repülőtéren visszatartotta a szövetségi adóhatóság, a másodikat pedig néhány hete adta át az államnak.

Hamilton így reagált az őt rasszista jelzőkkel illető Nelson Piquet megbüntetésére

A 2019 január 1.-től 2023 január 1-ig levő Bolsonarót támogató Piquet nem mellesleg nem először kerül bajba a korábbi elnökkel összefüggésben, hiszen tavaly az új elnökről, Lula da Silváról jelentette ki egy közösségi médiában megjelenő videóban, hogy a Bolsonarót legyőző politikusnak a temetőben lenne a helye. Az ügyészség ezért a kijelentéséért vizsgálatot indított ellene, és akár börtönbe is kerülhet.

Friss