back to top
2024. szeptember 16. 12:59

KezdőlapF1Verstappen „kitúrhatja" Russellt vagy Antonellit a Mercedesből? – Wolff reagált Rosberg felvetésére

Verstappen „kitúrhatja” Russellt vagy Antonellit a Mercedesből? – Wolff reagált Rosberg felvetésére

-

Toto Wolff tagadta Nico Rosberg felvetését, miszerint a következő idény egyfajta „szétlövés” lesz a Mercedesnél George Russell és az újonc Andrea Kimi Antonelli között, mondván, valamelyiküket fel kell áldozni Max Verstappen kedvéért. A csillagos istálló csapatfőnöke elárulta, miért szüneteltetik a holland pilótával, illetve a menedzsmentjével folytatott megbeszéléseket.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén megtörtént az a bejelentés, amelyre már egy ideje mindenki számított: Andrea Kimi Antonelli fogja váltani a Ferrarihoz távozó Lewis Hamiltont a Mercedesnél, és ő lesz George Russell csapattársa a következő szezonban. Mindez akár izgalmas párosítás is lehet, hiszen a 18 éves versenyzőt generációs tehetségként emlegetik, míg az ifjabbik brit pilóta az évek során számos alkalommal bizonyította már, hogy miért tartozik a mezőny legjobbjai közé.

A Mercedes bejelentette, ki lesz Hamilton utódja 2025-től

Szintén közös bennük, hogy mindketten 2025-ig rendelkeznek szerződéssel, és Nico Rosberg szerint könnyen lehet, hogy a következő év végén valamelyikük távozni kényszerül. 2016 világbajnoka ugyanis nem tartja kizártnak, hogy a jövő év egyfajta szétlövés lesz a két versenyző között, és csak az tarthatja meg az ülését, akit a Mercedesnél hosszú távra jobb megoldásnak látnak.

Nem nehéz kitalálni, hogy a csapat egykori pilótája mire, pontosabban kire alapozza ezt az elméletét. Bár azt mindkét fél megerősítette, hogy Max Verstappen 2025-ben nem lesz a Mercedes pilótája, de 2026-tal kapcsolatban nem hangzott el ilyen állítás. Ha pedig a tendencia folytatódik, a mostani címvédőnek aligha lesz sok kedve a Red Bullnál maradni, pláne annak tudatában, hogy a pletykák szerint a Mercedes sokkal jobban áll az új motor fejlesztésével. Persze hozzá kell tenni, hogy a holland versenyző szerződése 2028-ig szól, de ez aligha lesz akadálya a távozásának. Toto Wolff azonban tagadta korábbi pilótájának felvetését.

„Hosszú távra tervezünk ezzel a kettőssel. Nagyon fiatal koruk óta tagjai a juniorprogramnak, az pedig egyértelmű, hogy mindig a legjobbakat választjuk – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Jelen állás szerint [2026-ban is] ez lesz a felállás. Mindig van nyomás: ha az ember minden idők legnagyobbja ellen indul [azonos csapatnál], és legyőzi őt, akkor felvetődik a kérdés, hogy minden idők legnagyobbja továbbra is ennyire jó-e. Ha pedig egy gyerek ellen megy, akkor fordított a helyzet, ami rendben van, és meg kell birkóznia vele.”

Ugyanakkor az idei év alapján nehéz elhinni, hogy Wolff nem csapna le gondolkozás nélkül Verstappenre, ha lehetősége adódna rá. Korábban ugyanis sokszor hangoztatta, hogy amennyiben a 26 éves versenyző elérhető, ő szívesen látná, és az sem volt titok, hogy voltak tárgyalások, vagy legalábbis tapogatózások a felek között. Ezeknek viszont most ideiglenesen vége.

Nem engedi el a Mercedes főnöke a gondolatot, hogy megkaparintsa Verstappent

„Az elmúlt néhány évben folytattunk beszélgetéseket erről, valamikor többször, valamikor kevesebbszer – fogalmazott az osztrák üzletember. – Azonban soha nem jutottunk el arra a pontra, hogy azt mondjuk, »rendben, hogyan hozzuk össze? Szabjunk meg néhány feltételt.« Ezzel párhuzamosan pedig elköteleztük magunkat a pilótáink mellett, hogy a legjobbat nyújtjuk nekik. Ők pedig George és Kimi lesznek. Nem fogok másfelé kacsintgatni, miközben mindent beleadunk, ez az oka, hogy egyelőre szüneteltetjük [a megbeszéléseket Verstappenékkel].”

Friss