back to top
2024. szeptember 16. 05:44

KezdőlapF1Schumacher korábbi főnöke nem tartja méltónak Hamilton utódját a Mercedes jövő évi...

Schumacher korábbi főnöke nem tartja méltónak Hamilton utódját a Mercedes jövő évi ülésére

-

Eddie Jordan kijelentette, bár Andrea Kimi Antonelli jogosan kerül be a Forma–1 jövő évi mezőnyébe, de szerinte nem a Mercedesnél lenne a helye. Az ír üzletember Bernie Ecclestone korábbi szavajárásával érvelt saját igaza mellett.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Mercedes az Olasz Nagydíj szombati napján bejelentette, amit mindenki sejtett, miszerint Andrea Kimi Antonelli lesz Lewis Hamilton utódja, vagyis George Russell csapattársaként ő vezeti az istálló egyik autóját. A mindössze 18 éves versenyzőről megoszlanak a vélemények, és nem mindenki tartja helyes döntésnek az ő beültetését.

A Mercedes bejelentette, ki lesz Hamilton utódja 2025-től

Az olasz pilóta korábban jó néhány alkalommal tesztelt a csillagos alakulat korábbi autóival, de az idei gépbe Monzában ült be először, ahol az első szabadedzésen bemutatkozhatott F1-es versenyhétvégén. Bár meggyőző tempóval kezdett, a gyakorlás nem tartott sokáig számára, ugyanis néhány perc után nekicsapódott a falnak a jelenleg Michele Arboleto-kanyarnak hívott Parabolicában. Eddie Jordant pedig mindez meggyőzte saját igazában.

Azt gondoltam, hogy a Mercedes jelentette nyomás túlságosan nagy lesz Kiminek a debütálásakor, és kiderült, hogy így is volt – jelentette ki a Jordan-istálló alapítója, illetve korábbi tulajdonosa és csapatfőnöke saját podcastjában, a ’Formula for Success’-ben. – Továbbra is azt gondolom, hogy Kiminek van helye [az F1-ben], de nem a Mercedesnél. Nem érdekel, mennyire gyors, valahova máshova kellene beültetni, hogy egy évig tanuljon, Toto [Wolff csapatfőnöknek] és a csapatának pedig legyen lehetősége figyelni őt. Aztán esetleg fel lehetne vinni.”

A műsor társházigazdája, David Coulthard válaszul megemlítette Max Verstappent, aki több mint egy évvel fiatalabban debütált, mint amennyi idős Antonelli lesz a jövő évi Ausztrál Nagydíjon. Azonban ezenkívül egy másik jelentős különbség is van kettőjük útja között: a holland versenyző nem egy nagycsapatnál, hanem a Toro Rossónál kezdte meg F1-es pályafutását.

Ez tökéletes, pontosan ennek kellett történnie Maxszal a Toro Rossónál – vette vissza a szót Michael Schumacher egykori főnöke. – Kimi Antonellinek a Williamsnél kellene lennie, vagy ott, ahol Toto el tudja helyezni. Én ezt már régóta mondom. Ne feledjük, Bernie Ecclestone azt mondta, hogy »ha az ember pénzt akar keresni, vagy bármihez hozzá akar jutni, akkor ehhez harcolja ki a jogot«. Azt hangoztatta, hogy »harcolja ki a jogot«. Jelenleg nem látom, hogy Antonelli kiérdemelte a jogot, egyelőre nem. Emiatt nem tudok teljes mértékben hinni a dologban.”

Verstappen „kitúrhatja” Russellt vagy Antonellit a Mercedesből? – Wolff reagált Rosberg felvetésére

Friss