back to top
2024. szeptember 18. 22:28

KezdőlapF1Minden csupa vér volt, amikor levette a sisakját az F1 újonca

Minden csupa vér volt, amikor levette a sisakját az F1 újonca

-

Az Alex Albont mindössze második közös időmérőjükön legyőző Williams-újoncnak az Azeri Nagydíj hétvégéjének elején meggyűlt a baja egy gumiszalaggal, ami eléggé félreérthető helyzetbe hozta.

Franco Colapinto nem kis meglepetésre a 9. időt érte el az Azeri Nagydíj időmérő edzésén, amelyen a Williams szarvashibája által hátráltatott csapattársát, Alex Albont is sikerült megelőznie. Miután megtette, az előző futamtól Logan Sargeantet váltó 21 esztendős argentin pilóta – aki nem mellesleg Carlos Reutemann 1982-es Brazil Nagydíjon elért 6. helye óta az első argentin, aki a legjobb 10-be kvalifikált az F1-ben – igen szórakoztató interjút adott a spanyol DAZN tévécsatornának.

„Majdnem levágtam a fülemet – kezdte mutogatni a bal fülét. – Öt perccel az első szabadedzés kezdete előtt a nyakizmaimat melegítettem, amikor elszakadt a gumi és megütött. Először megsüketültem, majd elkezdett folyni a vér a fülemből és szétnyílt a seb. Öt perccel az FP1 előtt össze akarták varrni a fülem. Nézd már meg, nem nyílt szét? Nem vörös?” – mutogatta tovább a riporternek.

Mikor kérdezték, hogy akkor végül nem kellett varrni, tovább folytatta a sztorizást. „De, összevarrták, de azt kérdeztem, 5 perccel az edzés kezdete előtt mégis hogy akarjátok összevarrni? Fel kell vennem a sisakomat, megőrültetek? Aztán mindennek tetejébe összetörtem az autót, ami miatt el kellett mennem az orvosi központba, és amikor levettem a sisakomat, minden véres volt. Elkezdtem magyarázni, hogy »Nem, nem, fitt vagyok a vezetéshez.« Mindenem véres volt, de némi magyarázkodás után megegyeztünk, hogy engednek vezetni” – számolt be a félreérthető jelentekről.

Leclerc maradt Baku szombati királya, Norris csak a 17. helyre kvalifikálta a bajnokesélyes McLarent

Friss